Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 18/12/2020, 3:33 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά 
Συνελήφθη χθες (17 Δεκεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα προμήθευσε 5 άτομα στην Πέλλα με ποσότητα κάνναβης. 

Στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κάνναβη βάρους 87 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό 470 ευρώ και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε. Επιπλέον, συνελήφθησαν τα παραπάνω5 άτομα για κατοχή κάνναβης, ενώ σε βάρος τους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνελήφθη χθες (17 Δεκεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 30,4 γραμμαρίων και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, ελέγχθηκαν 3.000 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.122 παραβάσεις από τις οποίες:

512 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
39 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους,
21 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζώνκ.α.,
19 παραβάσεις ΚΤΕΟ,
15 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
10 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς,
10 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα και
496 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.079) έλεγχοι, από τους οποίους οι(14.506) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.755) παραβάσεις και συνελήφθησαν (17) άτομα, ως ακολούθως:

(1.283) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(394) στην Αττική,
(136) στη Θεσσαλονίκη,
(100) στη Δυτική Ελλάδα,
(95) στη Στερεά Ελλάδα,
(90) στη Θεσσαλία,
(89) στην Κεντρική Μακεδονία,
(85) στην Ήπειρο,
(83) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(82) στην Κρήτη,
(43) στην Πελοπόννησο,
(34) στο Βόρειο Αιγαίο,
(23) στα Ιόνια Νησιά,
(15) στη Δυτική Μακεδονία και
(14) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (47.446) ομοειδείς παραβάσεις.

(463) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (431) πρόστιμα των300 ευρώ και (32) των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

(136) στην Αττική,
(59) στην Κεντρική Μακεδονία,
(48) στην Κρήτη,
(37) στο Βόρειο Αιγαίο,
(35) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στη Θεσσαλονίκη,
(26) στην Ήπειρο,
(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στη Δυτική Μακεδονία,
(17) στη Θεσσαλία,
(16) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(7) στην Πελοπόννησο και
(7) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (19.769) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.613) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.156) των (150) ευρώ.

(8) παραβάσεις και (17) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανάάτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

- στην Αττική, 3.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης – πάρτι, 5.000 ευρώ σε καφέ μπαρ και 3.000 σε οίκο ανοχής

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο για διοργάνωση συνάθροισης – πάρτι,

στη Θεσσαλία, 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο καφέ-μπαρ-μεζεδοπωλείου-ψητοπωλείου

στην Κρήτη, 5.000 ευρώ σε καφενείο

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (455) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (468) άτομα.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (13) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες (17-12-2020), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Διευθύνσεων, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στις ευρύτερες περιοχές κέντρου πόλης, Νέου Σιδηροδρομικ
ού Σταθμού, Πάρκου των Εθνών και σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, όπου:

Ελέγχθηκαν (153) αλλοδαποί και

Βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις για περιορισμό κυκλοφορίας .

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Εξιχνίαση ληστείας με θανάσιμο τραυματισμό που έλαβε χώρα σε βάρος υπερήλικα στην οικία του

Η διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών για περίπτωση ληστείας σε βάρος υπερήλικα και η επισταμένη έρευνα του τόπου τέλεσης από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίασή της, με τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για δύο ανήλικους ημεδαπούς (αδέρφια αγόρι-κορίτσι), οι οποίοι αφού εισήλθαν παράνομα σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, προσέγγισαν το οίκημα πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο ένοικο και με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου που του απέσπασαν, αφαίρεσαν από τους εσωτερικούς χώρους χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα. 

Εξωτερικά τους παρείχαν συνδρομή η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, σε οικία προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.