Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 17/12/2020, 7:47 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός άνδρας στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθη προχθές (15 Δεκεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος άνδρας να επιβαίνει σε όχημα και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 50 γραμμαρίων.


Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητες κάνναβης βάρους 46 γραμμαρίων,

μικροποσότητα κοκαΐνης και τρία ναρκωτικά δισκία,

2.400 ευρώ και

3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (16 Δεκεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα το πρωί της προηγούμενης μέρας αφαίρεσε από ημεδαπό μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων, με την οποία πραγματοποίησε 4 ανέπαφες συναλλαγές αξίας 95,2 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 5ης Αυγούστου 2020, μαζί με ακόμα έναν συνεργό τους, πήγαν σε οικία ηλικιωμένης σε περιοχή της Χαλκιδικής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ, 2 ρολόγια χειρός και διάφορα έγγραφα.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (58.017) έλεγχοι, από τους οποίους οι(10.884) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.662) παραβάσεις και συνελήφθησαν (30) άτομα, ως ακολούθως:

(1.224) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(358) στην Αττική,
(132) στη Δυτική Ελλάδα,
(110) στη Θεσσαλία,
(101) στη Θεσσαλονίκη,
(94) στη Στερεά Ελλάδα,
(94) στην Κεντρική Μακεδονία,
(89) στην Κρήτη,
(64) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(62) στην Ήπειρο,
(34) στη Δυτική Μακεδονία,
(28) στο Βόρειο Αιγαίο,
(27) στην Πελοπόννησο,
(17) στα Ιόνια Νησιά και
(14) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (46.163) ομοειδείς παραβάσεις.

(429) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (398) πρόστιμα των300 ευρώ και (31) των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

(122) στην Αττική,
(58) στην Κρήτη,
(34) στην Κεντρική Μακεδονία,
(34) στο Βόρειο Αιγαίο,
(28) στη Στερεά Ελλάδα,
(26) στη Θεσσαλονίκη,
(26) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(24) στα Ιόνια Νησιά,
(21) στη Δυτική Μακεδονία,
(16) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στην Ήπειρο,
(11) στη Θεσσαλία,
(10) στην Πελοπόννησο και
(6) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (19.306) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.182) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.124) των (150) ευρώ.

(9) παραβάσεις και (30) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανάάτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

- στην Αττική, 5.000 ευρώ σε καφενείο – ουζερί,

στη Στερεά Ελλάδα, 1.000 ευρώ σε κομμωτήριο,

στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ – παντοπωλείο και 5.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο για πώληση προϊόντων σε λαϊκή,

στην Κρήτη, 5.000 ευρώ σε καφενείο και 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε αναψυκτήριο,

στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο για υπαίθριο εμπόριο,

στη Δυτική Ελλάδα, 5.000 ευρώ σε καφενείο,

στη Θεσσαλία, 3.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο που διοργάνωσε την τηλεοπτική παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση,μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (447) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (451) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν (19) περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών οχημάτων από την περιοχή της Καλαμαριάς

Εξχινιάστηκαν έπειτα από την επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, πλήθος διαρρήξεων, καθώς και κλοπές οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Συγκεριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, οι οποίοι σημειώνεται ότι είχαν συλληφθεί στις (09-12-2020) στην περιοχή Χαριλάου, καθώς διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω μαζί με δύο συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα από 27-09-2020 έως 20-11-2020 στην περιοχή της Καλαμαριάς, προέβησαν στη διάπραξη δεκατεσσάρων (14) διαρρήξεων οχημάτων απ΄όπου αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, ενώ σε δύο (2) επιπλέον περιπτώσεις, εντόπισαν στο εσωτερικό οχημάτων που παραβίασαν, κλειδιά έτερων αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια αφαίρεσαν από κοντινό σημείο που ήταν σταθμευμένα.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ένας εκ των προαναφερόμενων αλλοδαπών, ενέχεται σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 29-08-2019 έως την 24-09-2019.

Σημειώνεται, ότι τα δύο αφαιρεθέντα οχήματα ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ακόμη αλλοδαπών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Συνελήφθη 35χρονος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά (11) αλλοδαπών με αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νευροκοπίου, οδήγησαν στη σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (16-12-2020), στην Εγνατία Οδό (Κόμβος Κερδυλλίων), αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, πλην όμως ο 35χρονος οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε σε προστατευτικό στηθαίο χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ακολούθως, ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν έντεκα (11) αλλοδαποί, εκ των οποίων οι τρεις (3) στο χώρο των αποσκευών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το εν λόγω όχημα, είχε δηλωθεί κλοπή προ δεκαημέρου περίπου, σε Τμήμα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 150.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού

Συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κατοχής και διάθεσης λαθραίων καπνικών προϊόντων, 41χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (16-12-2020) στην περιοχή της Διαλογής Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν εντός οχήματος ιδιοκτησίας του 41χρονου (1.000) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, οπότε και συνελήφθη.

Ακολούθησαν έρευνες σε αποθήκη από την οποία είχε εξέλθει νωρίτερα ο συλληφθείς και σε τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε προαύλιο περιφραγμένο χώρο της, κατά τους οποίους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

- (152.729) πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,

(892) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,

(2) φορητές ηλεκτρονικές συσκευές παρεμβολής – απενεργοποίησης σήματος.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ίδιας Διεύθυνσης, που διενεργεί την προανάκριση, για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στον «Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα», ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε επιπλέον, διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης κατ’ εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από την επιπλέον αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εν λόγω αποθήκη, είχε μισθωθεί από 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.