Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Πέμπτη 10/12/2020, 2:05 μ.μ.


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση βυρσοδεψίας, η δραστηριότητα της οποίας διεξαγόταν κανονικά, παρά τη σχετική απόφαση προσωρινής παύσης λειτουργίας της, διαπιστώθηκε η εκροή υγρών αποβλήτων από την οποία προκαλούταν ρύπανση του περιβάλλοντος

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δύο (2) 61χρονων ημεδαπών, για αδικήματα που αφορούν στην παραβίαση της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος και στην παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση βυρσοδεψίας σε περιοχή της Σίνδου.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα και υπαλλήλου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης), στην προαναφερόμενη επιχείρηση, με διαχειριστή και συνδιαχειριστή τους δύο 61χρονους, διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα βυρσοδεψίας της εταιρείας, διεξαγόταν κανονικά, ενώ είχε εκδοθεί απόφαση προσωρινής παύσης λειτουργίας της και πρακτικό προσωρινής σφραγίσεως του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της, από την αρμόδια Αρχή.

Επιπλέον, από την αυτοψία περιμετρικά της δραστηριότητας, στα όμορα με αυτήν οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν λιμνάζοντα υγρά απόβλητα με έντονη δυσοσμία, τα οποία εξέρχονταν από το εσωτερικό του κυρίως κτιρίου και τα οποία προέκυψε από τις σχετικές χημικές αναλύσεις ότι πρόκειται για βυρσοδεψικά απόβλητα.

Τέλος, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν ως χρόνοι εκροής των υγρών αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας προς το εξωτερικό περιβάλλον και τους γειτνιάζοντες με αυτήν υπαίθριους χώρους, από τα οποία προκαλούταν περιβαλλοντική ρύπανση, τα χρονικά διαστήματα: Ιούλιος έως Αύγουστος του 2019 και Αρχές Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσεις απάτης 

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ανδρόγυνου, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 13η Οκτωβρίου 2020 τηλεφώνησαν σε ημεδαπό άνδρα στη Χαλκιδική, στον οποίο η γυναίκα ισχυρίσθηκε ότι είναι δικαστική λειτουργός και τον έπεισαν να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, προκειμένου να αρχειοθετηθεί δήθεν δικαστική υπόθεση.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, με το πρόσχημα πώλησης ανυψωτικού μηχανήματος μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα, έπεισε ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, να καταθέσει σε λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ, ως δήθεν προκαταβολή για την αγορά του μηχανήματος.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2020 ενεργώντας μαζί με μία συνεργό της, πλησίασαν ημεδαπή γυναίκα στις Σέρρες με το πρόσχημα ότι γνωρίζονται μεταξύ τους και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 500 ευρώ σύμφωνα με την δήλωση της παθούσας.

Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη προχθές (8 Δεκεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 7 και 8 Δεκεμβρίου 2020, διέπραξε κλοπές υποδημάτων από τον εξωτερικό χώρο τριών διαμερισμάτων σε περιοχή της Πέλλας, αφαιρώντας συνολικά 8 ζευγάρια υποδημάτων αξίας 440 ευρώ. Στην κατοχή του εντοπίσθηκαν τα κλεμμένα υποδήματα τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης, κατασχέθηκαν από την κατοχή του επιπλέον 18 ζευγάρια υποδημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων αναζητούνται για να τους αποδοθούν.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.970) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.740) στοΔιεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.349) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα, ως ακολούθως:

(982) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(268) στην Αττική,
(124) στη Θεσσαλονίκη,
(107) στη Στερεά Ελλάδα,
(89) στην Κεντρική Μακεδονία,
(75) στην Κρήτη,
(66) στη Θεσσαλία,
(65) στη Δυτική Ελλάδα,
(43) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(41) στην Πελοπόννησο,
(31) στην Ήπειρο,
(26) στο Βόρειο Αιγαίο,
(23) στα Ιόνια Νησιά,
(16) στο Νότιο Αιγαίο και
(8) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (38.957) ομοειδείς παραβάσεις.

(363) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (347) πρόστιμα των 300 ευρώκαι (16) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(106) στην Αττική,
(47) στην Κεντρική Μακεδονία,
(41) στην Κρήτη,
(29) στη Στερεά Ελλάδα,
(28) στο Βόρειο Αιγαίο,
(19) στη Θεσσαλονίκη,
(18) στη Θεσσαλία,
(17) στην Πελοπόννησο,
(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(13) στα Ιόνια Νησιά,
(11) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στη Δυτική Μακεδονία,
(4) στο Νότιο Αιγαίο και
(3) στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16.907) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.885) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.022) των (150) ευρώ.

(4) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

- στην Αττική, 5.000 ευρώ σε κέντρο αισθητικής,

στην Ήπειρο, 10.000 και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ και 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε super market,

στη Θεσσαλία, 5.000 ευρώ σε καφενείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (355) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (359) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις διάρρηξεων/κλοπών οχημάτων από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση επτά (7) περιπτώσεων διαρρήξεων/κλοπών οχημάτων.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (09-12-2020), αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 32 και 28 ετών, οι οποίοι κατείχαν δύο (2) κατσαβίδια, ένα (1) φακό και ένα (1) κλειδί εκκίνησης αυτοκινήτου, του οποίου την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και μεταφέρθηκαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως, προέκυψε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα περίπου, στις περιοχές Χαριλάου, Ανάληψης και Καλαμαριάς, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν τρία (3) οχήματα και διέρρηξαν τρία (3) ακόμη οχήματα (τόσο εντός όσο και εκτός ορίων αυτοφώρου) οπότε και συνελήφθησαν, ενώ προέκυψε ότι ο 28χρονος ενέχεται σε μία (1) ακόμη περίπτωση διάρρηξης οχήματος.

Σημειώνεται ότι ένα εκ των αφαιρεθέντων οχημάτων ανευρέθηκε χθες (09-12-2020) σε περιοχή της Πιερίας με οδηγό 26χρονο αλλοδαπό και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού, ενώ το ανωτέρω όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.