Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ε. Αγαθοπούλου: Αυταρχική συμπεριφορά της κ. Βούλτεψη με προσβολές και υπερβολές

Δείτε το βίντεο με κλικ επάνω στην εικόνα

Ειρήνη Αγαθοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ραλλία Χρηστίδου για την Έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ισότητας και των Υποεπιτροπών της: «Αυθαίρετη απαλοιφή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από το κείμενα της Έκθεσης της Επιτροπής και των Υποεπιτροπών ΑΜΕΑ και Trafficking»

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ισότητας και των Υποπεπιτροπών της (ΑΜΕΑ και Trafficking) της 11ης Νοεμβρίου είχαν ως θέμα την έγκριση εισηγήσεων επιμέρους θεματικών, που τελικά αθροίζουν τα κείμενα της Έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής, της Α’ Συνόδου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. 

Η συζήτηση, η οποία κατ’ επιλογή της Προέδρου της Επιτροπής, κ. Σοφίας Βούλτεψη, κρατήθηκε σε αχρείαστα υψηλούς τόνους, μαζί με προσβολές, αυθαιρεσίες, υπερβολές και αυταρχική συμπεριφορά, είχε ως αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθεί για άλλη μια φορά το ουσιαστικό αντικείμενό της και να αδικηθεί κατάφωρα η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα από τους περισσότερους βουλευτές της επιτροπής, ανεξαρτήτως κόμματος, για τη συγκέντρωση και την επεξεργασία του υλικού των συνεδριάσεων και την ανάδειξη των θέσεων της Επιτροπής και των Υποεπιτροπών της.

Προκειμένου να μην αναδειχθεί η δουλειά των βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ, και να μην αποτυπωθεί αυτή στην έκθεση, έγινε μια λυσσώδης προσπάθεια να αποδομηθεί η συνεισφορά τους – όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25- σε όλη τη διαδικασία σύνταξης των εισηγήσεων, με την αυθαίρετη απαλοιφή του μεγαλύτερου μέρους των πρακτικών, των συζητήσεων και των θέσεων των βουλευτών, όπως αυτές εμφανίζονται στα υπάρχοντα πρακτικά της Βουλής. 

Ουσιαστικά, από την Πρόεδρο υιοθετήθηκε μια καινοφανής διαδικασία, κατά παρέκκλιση του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ρητά εκθέσεις κοινής συναίνεσης χωρίς ψηφοφορίες, με αναφορά όλων των προτάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της μειοψηφίας. Αποφάσισε να μην συμπεριληφθούν ξεχωριστά οι προτάσεις της μειοψηφίας στην έκθεση, όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έτσι, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαλείφθηκαν από τα κείμενα ορισμένων εισηγήσεων και τα ονόματα των βουλευτριών από όλες τις εισηγήσεις. Το δε σκαιό ύφος της συζήτησης, η απαξίωση των πολιτικών θέσεων, η αυταρχική διαχείριση της διαδικασίας, διανθισμένες με την ειρωνεία και την οίηση της πλειοψηφίας που «κάνει κουμάντο», ήταν στοιχεία χαρακτηριστικά και του ύφους και του ήθους της συγκεκριμένης πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.