Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 12/11/2020, 5:15 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 2 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων στις Σέρρες
Συνελήφθησαν χθες (11 Νοεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το τελευταίο τρίμηνο ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές από οχήματα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 10 Νοεμβρίου, διέπραξαν 7 διαρρήξεις και κλοπές από οχήματα σε περιοχές των Σερρών, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό 1.120 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους, εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχαν αφαιρέσει από όχημα την 10η Νοεμβρίου 2020 και τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, ενώ σε βάρος τους επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Ημαθία

Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ληστεία που έγινε τον Μάρτιο του 2020 σε οικία ηλικιωμένων στην Ημαθία.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού τα ξημερώματα της 28ης Μαρτίου 2020, παραβίασαν οικία σε περιοχή της Ημαθίας και στην συνέχεια ο ένας από τους ημεδαπούς φορώντας κουκούλα και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε αντρόγυνο ηλικιωμένων, ενώ οι συνεργοί του αφαίρεσαν από την οικία χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (11 Νοεμβρίου 2020) στην Κατερίνη από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, δύο άτομα σε διαδοχικές περιπτώσεις, για κλοπές. Ειδικότερα:

Συνελήφθη το μεσημέρι ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο ποδήλατα αξίας 650 ευρώ, που είχε αφαιρέσει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας στην Κατερίνη και τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα, αφαίρεσε στην Κατερίνη ακόμη δύο ποδήλατα αξίας 650 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα κοπτικό εργαλείο και δύο ναρκωτικά δισκία, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Συνελήφθη επίσης
το απόγευμα ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, εισήλθε σε κατάστημα προσποιούμενος το πελάτη και αφαίρεσε προϊόντα αξίας 140 ευρώ περίπου, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.