Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Σ. Παραστατίδης: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την πορεία των κρουσμάτων στην Κεντρική Μακεδονία


Του Στέφανου Παραστατίδη
Ιατρού, Γραμματέα Οργανωτικού και
Πολιτευτή του Κινήματος Αλλαγής
Παραθέτω ένα ελπιδοφόρο διάγραμμα με την πορεία των κρουσμάτων στην κεντρική Μακεδονία, η οποία δείχνει ότι έχει πάρει την κατιούσα, με μοναδική εξαίρεση την Πιερία.


Επισυνάπτω και τον πίνακα, ο οποίος δείχνει την πορεία των κρουσμάτων ανά εβδομάδα στην ίδια περιοχή, έχοντας κάνει μία σύγκριση των κρουσμάτων των τελευταίων 4 ημερών (23-26/11) με τις αντίστοιχες 4 ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας (16-19/11) [αν σκέφτεστε γιατί δεν περίμενα το τέλος της εβδομάδας, ο λόγος είναι φανερός, ήθελα να μοιραστώ ένα καλό νέο].

Η πτώση σε Κιλκίς και Σέρρες είναι -56,6% και -55,73% αντίστοιχα, ακολουθεί η Πέλλα η οποία είχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης, με πτώση -35,28%, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική με -23,98% και -24,05% και τελευταία η Ημαθία με μείωση -15,31%. Δυστυχώς, η Πιερία παρουσιάζει αύξηση 15,28%, χωρίς αυτό να είναι ένα μεγάλο νούμερο αλλά παραμένει η αυξητική πορεία.

Ακόμη και αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι δύσκολες, καθώς η σειρά που πέφτουν οι δείκτες είναι κρούσματα/ΜΕΘ/θάνατοι. Σίγουρα, όμως, υπάρχει ένα πρώτο και καθαρό αισιόδοξο μήνυμα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.