Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 28/11/2020, 3:51 μ.μ.


Αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αποθήκευση και διακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη
Στον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών οδηγήθηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (άντρας – γυναίκα), ηλικίας 26 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (27-11-2020), σε δύο διαμερίσματα των συλληφθέντων, σε κεντρικά σημεία της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(3) δέματα κάνναβης σε φούντα, συνολικού βάρους (539,2) γραμμάρια
(2) μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (3,44) γραμμάρια
(39) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (3) έως (10) εκατοστά
(1) πλήρες αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
(1) ειδικό δωμάτιο καλλιέργειας τύπου “ IGLOO ” με (2) θερμαντικούς λαμπτήρες
(4) θερμαντικοί λαμπτήρες με τον αντίστοιχο ανακλαστήρα τους
(4) μετασχηματιστές
(1) χρονοδιακόπτη
(4) ανεμιστήρες
(1) φίλτρο αέρος
(3) χρησιμοποιημένα “ grow room tent ” μαζί με τους μεταλλικούς σκελετούς τους.
(2) χρησιμοποιημένα φίλτρα αέρος
(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Το χρηματικό ποσό (545) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
(1) κινητό τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές.

Επιπλέον, σε περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στην Χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Ημαθία



Συνελήφθη χθες (27 Νοεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένη στον λεβιέ ταχυτήτων του οχήματος ποσότητα ηρωίνης βάρους 12,8 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Επιπλέον κατασχέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 26εκατοστών που βρέθηκε στο όχημα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Σύλληψη για ναρκωτικά Ημαθία

Συνελήφθη προχθές (26 Νοεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 190 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

Συλλήψεις για κλοπή στην Πέλλα

Συνελήφθησαν προχθές (26 Νοεμβρίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγο νωρίτερα ο ένας άνδρας παραβίασε κατάστημα σε περιοχή της Πέλλας, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 200 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε με όχημα στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του. 

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 123 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Επίσης εντοπίσθηκε ένα σακίδιο με γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία, που είχαν αποκρύψει έξω από οικία. Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης στην Ημαθία

Συνελήφθη προχθές (26 Νοεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από Ανακριτή Αθηνών, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.


Παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών στην Πέλλα

Συνελήφθη χθες (27 Νοεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να λειτουργεί κατάστημα ιδιοκτησίας του, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ εντός του καταστήματος βρίσκονταν επιπλέον 5 άτομα, στο καθένα από τα οποία βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (56.815) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.206) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.618) παραβάσεις και συνελήφθησαν (23) άτομα, ως ακολούθως:

(1.194) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(399) στην Αττική,
(121) στη Θεσσαλονίκη,
(100) στη Στερεά Ελλάδα,
(92) στην Κεντρική Μακεδονία,
(74) στην Κρήτη,
(67) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(63) στη Θεσσαλία,
(63) στη Δυτική Ελλάδα,
(62) στο Βόρειο Αιγαίο,
(45) στην Ήπειρο,
(38) στην Πελοπόννησο,
(25) στη Δυτική Μακεδονία,
(23) στο Νότιο Αιγαίο και
(22) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (24.633) ομοειδείς παραβάσεις.

(397) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (369) πρόστιμα των 300 ευρώ και(28) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(118) στην Αττική,
(46) στην Κρήτη,
(40) στην Κεντρική Μακεδονία,
(29) στο Βόρειο Αιγαίο,
(28) στη Στερεά Ελλάδα,
(23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(21) στη Δυτική Ελλάδα,
(19) στα Ιόνια Νησιά,
(17) στην Πελοπόννησο,
(17) στη Θεσσαλία,
(16) στη Θεσσαλονίκη,
(10) στη Δυτική Μακεδονία,
(11) στην Ήπειρο και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (12.112) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (11.365) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (747) των (150) ευρώ.

(27) παραβάσεις και (23) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

- στην Αττική, από 3.000 ευρώ σε (2) προσωρινά υπεύθυνους οίκων ανοχής,

στην Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ σε κατάστημα πώλησης ειδών οικιακής χρήσης,

στη Δυτική Ελλάδα, 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο γυμναστηρίου,

στην Κρήτη, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας,

στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου,

στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας,

στο Βόρειο Αιγαίο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (173) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (233) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.