Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Δωρεάν μοριακά τεστ για τους εργαζομένους στο Δήμο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς 
Τη δωρεάν διενέργεια μοριακού τεστ ανίχνευσης Covid -19 για τους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται στο Δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας αποφάσισε η Δημοτική Αρχή σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των παρεχόμενων μέτρων προστασίας της υγείας του έμψυχου δυναμικού με την οποία διασφαλίζεται επιπροσθέτως η ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του Δήμου. 

Στο δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας, με την αξιόπιστη αυτή ιατρική μέθοδο θωρακίζονται υγειονομικά και οι εργαζόμενοι της κοινωνικής δομής ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ που λόγω του αντικειμένου εργασίας τους πραγματοποιούν καθημερινά κατ΄ οίκον επισκέψεις στους ωφελούμενους του εν λόγω προγράμματος.

Οι μοριακές εξετάσεις θα υλοποιούνται από πιστοποιημένο εργαστήριο που εδρεύει στην πόλη του Κιλκίς σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Η ανίχνευση θα γίνεται με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR πραγματικού χρόνου που στηρίζεται στην ανίχνευση ιικών σωματιδίων. 

Τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του κάθε εξεταζόμενου αυθημερόν καθώς επίσης στον υπεύθυνο Covid -19 του Δήμου Κιλκίς και στον ΕΟΔΥ, τηρουμένων των διατάξεων, όπου απαιτείται, ως προς τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Η δαπάνη των μοριακών τεστ, ύψους 19.500ευρώ, καλύπτεται από έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.