Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών στο Ηράκλειο το 2023

Δελτίο τύπου 
Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκη, ότι στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο Κρήτης ανατέθηκε η διοργάνωση το 2023 του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή 32 χωρών.


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, την Κρήτη και το Ηράκλειο, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της DIBF, Γιάννης Στουφής και Jurgen Endress, αντίστοιχα, είχαν συναντηθεί με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος από τότε τους είχε δηλώσει:

«Στηρίζω με κάθε τρόπο τόσο τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όσο και όλες τις αντίστοιχες ελληνικές προκειμένου να διοργανωθούν στη χώρα μας σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Η ανάπτυξη του αθλητισμού και η εξωστρέφεια είναι βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της Κυβέρνησης. Η Κρήτη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς στηρίζουν και είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2023 θα ανατεθεί στο Ηράκλειο και θα στεφθεί με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία»

Στην ενημέρωση του Υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.