Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Καταγγελία για λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 7 στις 05-10-2020 αποφάσισε ομόφωνα διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ορισμένα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς που το οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμισή του και τα οποία τέθηκαν προ οκταμήνου ενώπιον του Διοικητή κ. Ιωάννη Ανδρίτσου, αλλά δυστυχώς δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος.


Κατόπιν τούτων σας επισημαίνουμε τα σοβαρά διαχρονικά λειτουργικά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο μας, τα οποία προκύπτουν από υποχρηματοδότηση – υποστελέχωση και ζητούμε την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας:
Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού) συνέπεια του οποίου δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφοςσε καθημερινή βάση και για όλο το εικοσιτετράωρο.

Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο αφενός τη ζωή των ίδιων των ασθενών και αφετέρου και του προσωπικού λόγω αυξημένων και αδικαιολόγητων δρομολογίων και διακομιδών για διενέργεια της εξέτασης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συνεπάγεται αδικαιολόγητη σπατάλη πόρων (οδοιπορικά) αλλά και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές) σε μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά τη διάθεση και των δυο παραγόντων.

Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού) συνέπεια του οποίου δεν λειτουργεί ο ολοκαίνουργιοςψηφιακός Μαστογράφος.

Έλλειψη βασικών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως: πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, νευρολόγου καιπαθολογοανατόμου.

Άμεση αύξηση του αριθμού των Τραυματιοφορέων, αφού υπάρχουν μόνο δύο (2) Τραυματιοφορείς για όλο το Νοσοκομείο κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια.

Σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται και σε άλλες ειδικότητες όπως των Βοηθών θαλάμων, Καθαριστριών, Διοικητικών υπαλλήλων και Τεχνικού προσωπικού. Θα πρέπει άμεσα να γίνει η επαναπροκήρυξη τωνκενών οργανικών θέσεων για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ατυχής απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς, να μην παρατείνει τις συμβάσεις δώδεκα (12) εργαζομένων στην καθαριότητα μέχρι 31/12/2021, οι οποίοι ανταπεξήλθαν στον δύσκολο αυτό καθήκον μέσα στην πανδημίακρατώντας το Νοσοκομείο καθαρό και ασφαλές για το προσωπικό και τους ασθενείς επιβραβεύοντάς τους με ανεργία.

Έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες των εργαζομένων (διενέργεια τακτικών και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, ημερίδων, σεμιναρίων κ.τ.λ.).

Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου ήδη από τις04/11/2016, βάσει της οποίας τεκμαίρεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.

Η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω της αναστολής λειτουργείας των πλυντηρίων επί 2,5 έτη έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία. Ο στολές του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού λόγω περικοπών δεν περιλαμβάνονται στην σύμβαση παρότι είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου και μεταφέρονται για καθαρισμό στις οικίες των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται εν μέσω πανδημίας.

Οι επτά (7) ανελκυστήρε
ς μεταφοράς ατόμων του Νοσοκομείου δεν διαθέτουν πιστοποίηση, ενώ στην ηλεκτρική εγκατάσταση μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου και διάφορες φιάλες ιατρικών αερίων βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχουν μόλις δύο (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.

Άμεσος έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων επιβάλλεται λόγω παλαιότητας των κτηρίων

Λόγω παλαιότητας και διάβρωσης των κτηρίων, παρατηρείται πτώση σοβάδων στα μπαλκόνια της Α΄ πτέρυγας(κατασκευής 1937) Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

Άμεση βαφή της πρόσοψης του Νοσοκομείου, αντικατάσταση απαρχαιωμένου ξενοδοχειακού εξοπλισμού (κρεβάτια, στρώματα , κομοδίνα, κ.ά.).

Με αφορμή τα ανωτέρω, θέλουμε να ενημερώσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι ως Εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργεία του Νοσοκομείου μας με τη δέουσα ευσυνειδησία, όμως απαιτούμε όπως η εκάστοτε Διοίκηση να σέβεται τις προσπάθειες και τους κόπους των Εργαζομένων.

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.