Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Πετυχημένη η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κλιματική αλλαγή στον καιρό της πανδημίας. Προκλήσεις και απειλές»


Δελτίο τύπου Περιφερειακής Παράταξης 
«Πράξεις για την Μακεδονία»
Μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ υψηλή θέαση συγκέντρωσε η κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των Περιφερειακών Παρατάξεων «Πράξεις για την Μακεδονία» και «Οικολογία -Πράσινη Λύση» με θέμα «Κλιματική αλλαγή στον καιρό της πανδημίας. Προκλήσεις και απειλές» η οποία διοργανώθηκε χτες (5-10-2020)ν από τις δύο Περιφερειακές Παρατάξεις.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου η εκδήλωση ήταν η συνέχεια της κοινής επίσκεψης των δύο Περιφερειακών Παρατάξεων στον δήμο Παύλου Μελά για το ζήτημα της «καύσης» στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ καθώς και άλλα, σημαντικά, ζητήματα του δήμου.

Η εκδήλωση είχε στόχο να προσθέσει στον δημόσιο διάλογο και το κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος την επιστημονική άποψη και να αναδείξει τα νέα δεδομένα στον τομέα της διαχείρισης των ανθρωπιστικών κρίσεων.

Η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων απαιτεί την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας άλλα και την επιστημονική γνώση των ειδικών. Αυτός ήταν και ένας από τους στόχους της εκδήλωσης, άνθρωποι με εμπειρία και επιστημονική γνώση να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο και να αναδείξουν τις ιδιαίτερες πτυχές του θέματος.

Για το ενδιαφέρον θέμα τοποθετήθηκαν η ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Εύα Καϊλή, ο πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, η ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑΣΑ Νατάσα Ρωμανού, ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκος Ηλιού, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος Fountation for Global Governance and Sustainability (FOGGS) Γιώργος Κωστάκος και ο διευθύνων σύμβουλος Γαλλο - Ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι επικεφαλής των δύο Περιφερειακών Παρατάξεων «Πράξεις για την Μακεδονία» και «Οικολογία - Πράσινη Λύση», Χρήστος Παπαστεργίου και Φίλιππος Γκανούλης.

Με τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους οι αξιόλογοι ομιλητές ανέδειξαν τα ζητήματα:

- Της διαχείρισης του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

- Των πηγών ενέργειας.

- Τους τρόπους μετακίνησης ανθρώπων και προϊόντων, καθώς και την αντιμετώπιση της πανδημίας και των άλλων ιδιαιτέρων καταστάσεων που θα ανακύψουν στο μέλλον.

«Το θέμα της κλιματικής αλλαγής στις συνθήκες της πανδημίας πρέπει να είναι κυρίαρχο στην ατζέντα και μπορεί να αντιμετωπιστεί προς όφελος των πολλών και της βελτίωσης της ζωής τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.