Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ανοχή τέλος


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Αυτές τις μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες ενός ντροπιαστικού γεγονότος για την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς μία ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φυσικά αυτό είναι μια εικόνα που μόνο τιμητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και για την ίδια την Δημοκρατία μας.

Η ανοχή στους φασίστες κάθε χρώματος και στους δήθεν δημοκράτες που καταδικάζουν τον φασισμό μόνο όταν τους βολεύει πρέπει να σταματήσει εδώ. Καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό χόρτασαν από την παρουσία τους και πρέπει επιτέλους να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Με το άσυλο της ανομίας να έχει καταργηθεί πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα, αυτό της θεσμοθέτησης μέτρων που θα θέσουν αυτές τις θλιβερές μειοψηφίες στο περιθώριο χωρίς να τους αφήνουν κανένα πεδίο δράσης. Μια ιδιαιτέρως γενναία μεταρρύθμιση που θα μπορούσε να γίνει και που αποτελεί πάγια θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η δημιουργία κάρτας του φοιτητή καθώς και η ίδρυση ενός ειδικού Σώματος που θα συμβάλλει στην φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας.

Τέτοιες προτάσεις βέβαια χρειάζονται την στήριξη εκτός των λοιπών φοιτητικών παρατάξεων του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας για να λειτουργήσουν. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι χρειάζεται η παραδειγματική τιμωρία των ανθρώπων που κρεμούν ταμπέλες και λεηλατούν χωρίς κανένα δισταγμό.

Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο δεν αποτελεί μαγαζί κανενός πόσο μάλλον μαγαζί της κάθε μειοψηφίας τραμπούκων που λυμαίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια επί πολλά χρόνια.

Τα πανεπιστήμια πρέπει να γυρίσουν οριστικά σε αυτούς που τους ανήκουν, στους φοιτητές, τους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό τους.

Η ανοχή τελείωσε.

* Καραγεωργίου Χαράλαμπος
-Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ
-Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΟΝΝΕΔ  νομού Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.