Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 14/10/2020, 7:05 μ.μ.


Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών σε ισάριθμες υποθέσεις
Στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων που διενεργούν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, συνελήφθησαν από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, δύο (2) άτομα τα οποία εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις.

Αναλυτικότερα :

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και ακινητοποίησαν απογευματινές ώρες χθες (13-10-2020) στην εσωτερική περιφερειακή - ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατά τον έλεγχο συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε μετέφερε παράνομα με το εν λόγω όχημα, τέσσερις (4) αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στη χώρα.

Προανάκριση ενεργείται από Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.
Αστυνομικοί του Α.Τ. Λαγκαδά, απογευματινές ώρες χθες (13-10-2020) στην Εγνατία Οδό – ύψος αερογέφυρας Δερβενίου, συνέλαβαν 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκε. 

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τεσσάρων (4) αλλοδαπών, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ ο συλληφθείς στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση ενεργείται από Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, (4) υποθέσεις κλοπής και (1) περίπτωση απάτης

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής και μία (1) περίπτωση απάτης, που έλαβαν χώρα σε περιοχές της εδαφικής τους αρμοδιότητας κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εξιχνίασης κλοπής από 28χρονη ημεδαπή, η οποία τον Δεκέμβριο του 2019 αφαίρεσε τραπεζική κάρτα από το μπουφάν 81χρονης ημεδαπής χωρίς να γίνει αντιληπτή και με την οποία πραγματοποίησε έως το Φεβρουάριο του 2020 αγορές μέσω διαδικτύου ύψους (1.624) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (32.327) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(5) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (848) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.

(2) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (1) στην Αττική και (1) στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (172) σχετικές παραβάσεις.

(176) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώως ακολούθως:

(33) στη Θεσσαλονίκη,
(28) στη Στερεά Ελλάδα,
(24) στην Ήπειρο,
(19) στην Κεντρική Μακεδονία,
(17) στο Βόρειο Αιγαίο,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(10) στα Ιόνια Νησιά,
(7) στη Θεσσαλία,
(6) στην Πελοπόννησο,
(5) στην Κρήτη και
(2) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.484) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.468) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου