Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ερώτηση για την επέκταση του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ)


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου 
Με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Ε. Αγαθοπούλου και την υπογραφή 41 βουλευτών/τριών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την ανάγκη επέκτασης Δικτύου Δομών (συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων φιλοξενίας) για την αντιμετώπιση και πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. 

Η ερώτηση κατατέθηκε εν όψει και του νέου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος, το οποίο παρατείνει την βιωσιμότητα και την λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δομών ως το 2023.

Στην ερώτηση επισημαίνεται η ανάγκη ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δικτύου, αλλά και δημιουργίας νέων Δομών και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχουν, ώστε το Δίκτυο να μπορεί να εξυπηρετεί γυναίκες σε ένα μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος.

Επισημαίνεται ακόμη ότι κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού υπήρξε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, τόσο σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΓΓΟΠΙΦ. Το γεγονός αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη επέκτασης του Δικτύου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

Τα ερωτήματα προς τον Υπουργό, εκτός από την ανάγκη γεωγραφικής διεύρυνσης του Δικτύου, αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των δράσεών του, καθώς και την ανάγκη συνεργειών και συμπράξεων με άλλα προγράμματα και χρηματοδοτικές πηγές. Επιπλέον ερωτάται ο Υπουργός για την πρόθεσή του να εγκρίνει ή όχι αιτήματα Δήμων που έχουν κατατεθεί ή που θα κατατεθούν, για νέες δομές ανά την επικράτεια.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11371563.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.