Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Πέμπτης 10/9/2020, 10:30 μ.μ.

Άμεσα εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό των Σερρών
Με το πρόσχημα βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού ένα άτομο που προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Δημοσιεύονται χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί άμεσα περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω χθες (9 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι, πήγε σε μονοκατοικία που διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ.

Στη συνέχεια, προφασιζόμενος ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη και με το πρόσχημα του άμεσου κινδύνου της ιδιοκτησίας της, έπεισε την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει τα τιμαλφή της. Με τον τρόπο αυτό, ο ημεδαπός κατάφερε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ωςσυνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού 
-συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (46.344) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(9) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (582) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (49) άτομα.

(2) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (1) στα Ιόνια Νησιά και (1) στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (91) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (154) σχετικές παραβάσεις.

(221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

(37) στη Στερεά Ελλάδα,
(34) στην Κεντρική Μακεδονία,
(31) στη Θεσσαλονίκη,
(20) στα Ιόνια Νησιά,
(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(15) στην Πελοπόννησο,
(11) στην Ήπειρο,
(10) στο Βόρειο Αιγαίο,
(10) στη Δυτική Ελλάδα,
(9) στη Θεσσαλία,
(8) στην Κρήτη,
(8) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στην Αττική και
(5) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (13.518) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (13.506) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (30) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (2) στη Μύκονο και (1) σε περιοχές – νησιά του αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έρευνα στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών
Έρευνα πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (9-9-2020) από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε δύο κελιά του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- αυτοσχέδιο μαχαίρι,

τριμμένα ναρκωτικά χάπια, συνολικού βάρους (14,9) γραμμαρίων,

κινητό τηλέφωνο και (2) ζεύγη ακουστικών.

Για τα ευρήματα ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Σύλληψη για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθη χθες (9 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση 269 πακέτα τσιγάρων και 13 συσκευασίες καπνού που είχαν συνολικό βάρος 650 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (9 Σεπτεμβρίου 2020) το απόγευμα στην Κατερίνη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός, διότι σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 66,8 γραμμαρίων.

Εξιχνίαση κλοπής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (8 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ, διέρρηξε οικία στη Βέροια και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ όπως και κοσμήματα αξίας 80 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Εξιχνιάστηκαν (5) περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά εξιχνίασαν (5) περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στις περιοχές Σταυρούπολης, Ευκαρπίας, Νικόπολης και Πολίχνης κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2019 – Μαΐου 2020.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης
Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβε σε διάφορες περιοχές της πόλης:

(5) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 63χρονης ημεδαπής σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε:

- συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (11) ετών και

- Εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο ποινής,

- για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση, έκδοση πλαστών τιμολογίων και φορτωτικών, πλαστογραφία τραπεζικών εγγράφων, πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και υποβολή ανακριβούς δήλωσης φόρου εισοδήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του κοινωνικο-πολιτικού φόρουμ 
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής του κοινωνικο-πολιτικού φόρουμ "THESSALONIKI HELEXPO FORUM", των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Από την 06.00 ώρα της Παρασκευής (11-09-2020) μέχρι και την 18.00΄ ώρα της Κυριακής (13-09-2020) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγίου Δημητρίου.

β. Από την 14.00΄ ώρα της Πέμπτης (10-09-2020) μέχρι και την 18.00΄ ώρα της Κυριακής (13-09-2020) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

Ερμιόνης , από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου.

Ανδρέου Γεωργίου , από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

γ. Σάββατο (12-09-2020), από ώρα 15.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:
Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της.
Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της.
Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

δ.Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Από ώρα 15.00΄ του Σαββάτου (12-09-2020) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς 

Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Υπηρεσία μας θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.