Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Γκουντενούδης: "Ένα χρόνο μετά, κοιτάμε τους Δημότες Παιονίας στα μάτια"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
πρ. Δήμαρχος Παιονίας
Αγαπητοί συνδημότες,
πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που οι πολίτες του Δήμου Παιονίας κατέθεσαν την ετυμηγορία τους ως το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου του 2019. 

Νιώθω την ηθική υποχρέωση να σας παραθέσω όσα είπα προεκλογικά στις ομιλίες μου και να αποτυπώσω τις δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση των έργων που είχαμε δρομολογήσει και που είχα αναλάβει ενώπιον σας αλλά και το βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.

Ό,τι ειπώθηκε από εμένα προσωπικά προεκλογικά δεν ήταν ψέματα. Ήταν το απαύγασμα των όσων δεσμευτήκαμε ως δημοτική αρχή να κάνουμε και των όσων είχαμε πλέον θέσει σε φάση ολοκλήρωσης.

Ο συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», με πολλή δουλειά και με περισσή αγωνία για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας, είχε καταθέσει ενώπιον των συμπολιτών μας ένα πλήρες και ρεαλιστικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων που ήταν ήδη σε εξέλιξη και θα γίνονταν πραγματικότητα άμεσα, αλλά και άλλων που σχεδιάστηκαν θα έμπαιναν σε τροχιά υλοποίησης.

Πολλοί τότε μας είχαν κατηγορήσει για μεγαλοστομίες και για έργα που δήθεν ήταν λόγια του αέρα και θα παρέμεναν απλώς μακέτες όπως χαρακτηριστικά έλεγαν. Μάλλον έκριναν εξ ιδίων τα αλλότρια. Άλλοι μάλιστα βρήκαν και προσχηματικό λόγο να αποχωρήσουν και να αλλάξουν βάρκα, σερνόμενοι εντέλει πίσω από τους μέχρι πρότινος αντιπάλους τους.

Οι πολίτες της Παιονίας μπορεί να μην μας έδωσαν με την ψήφο τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε εμείς ως «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» όλα όσα είχαμε ήδη θεμελιώσει, όμως σημασία έχει η συνέχεια.

Για εμένα προσωπικά δεν έχει τόση αξία το ποιος θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων ενός έργου που μπορεί να οραματίσθηκε και ξεκίνησε η δική μας δημοτική αρχή.

Αξία έχει ότι το έργο αυτό θα παραδοθεί αισίως στους πολίτες για χρήση και ότι θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Άλλωστε αυτό ήταν για μένα πάντα το νόημα της συμμετοχής στα κοινά, το να μπορούμε να αφήσουμε κάτι πίσω στον τόπο για τους συνανθρώπους μας και τις επόμενες γενιές.

Οφείλω όμως σε κάθε περίπτωση να αναδείξω όσα είχα πει προεκλογικά και να αναφέρω το στάδιο της υλοποίησης τους, μετά από μελέτες, εγκρίσεις χρηματοδότησης, διαγωνισμούς και δημοπρασίες.

Δεσμευτήκαμε:

Να κατασκευάσουμε 53 παιδικές χαρές σε όλο το δήμο.
Ήδη άρχισε η κατασκευή από τη Δ.Ε. Πολυκάστρου και έχουν οι υπογραφτεί συμβάσεις για τις υπόλοιπες Δ.Ε.

Να κατασκευάσουμε τον βιολογικό καθαρισμό της ΓουμένισσαςΉδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Να κατασκευάσουμε βιολογικούς καθαρισμούς του Αγ. Πέτρου, Βαφειοχωρίου και Ποντοηράκλειας.
Ήδη έχει υπογραφτεί η σύμβαση χρηματοδότησης από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος» με το δήμο.
Την μεταφορά νερού από τις πηγές Πάικου για την υδροδότηση της Δ.Ε. Πολυκάστρου ύψους 3.000.000€ με χρηματοδότηση μέσω του Φιλόδημου, από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.
Ήδη έχει υπογραφτεί η αντίστοιχη σύμβαση.

Την σύνδεση Ν. Καβάλας-Σιταριάς με αγροτικό δρόμο, προϋπολογισμού 638.000€
Έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει υπογραφτεί σύμβαση με τον εργολάβο.
Σύνδεση δικτύου ύδρευσης Άσπρου με το Λιμνότοπο, έργο προϋπολογισμού 238.000€ μέσω του υπουργείου εσωτερικών
Ήδη πραγματοποιούνται οι εργασίες για το δίκτυο του νερού.
Έναρξη και χρηματοδότηση μέσω Leader έργων: Γιορτή καστάνου, κρασιού και τυριού για την περίοδο ’19-21 ύψους 45.470€ - Προμήθεια εξοπλισμού γυμναστηρίου Αγ. Πέτρου ύψους 24.322,60€ - Δημιουργία ενός ιστορικού και ενός φωτογραφικού λευκώματος για το δήμο Παιονίας ύψους 48.296€ - Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καμποχωρίου ύψους 192.774,86€
Έχουν ενταχθεί στο Leader και υλοποιούνται.
Σε συνεργασία με την Π.Ε. Κιλκίς και την Π.Κ-Μ την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Αγ. Πέτρο, το δρόμο προς το ξωκλήσι του Αγ. Αντωνίου στη Γρίβα και το δρόμο από τη Ν. Καβάλα στα νεκροταφεία και την κατασκευή λεβήτων σε σχολεία του δήμου.
Έτοιμο προς δημοπράτηση με συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου.
Κατασκευή γηπέδου τένις στην Αξιούπολη,Ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο.
Τις παρεμβάσεις σε δάπεδα εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου, μέσω του Φιλόδημου.
Ήδη έχει υπογραφτεί σύμβαση με τον εργολάβο.
Την κατασκευή ολοκληρωμένου τοπικού δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Πολυκάστρου.
Ήδη άρχισε η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο σε συνεργασία με ιδιώτη.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά τα μεγαλύτερα από τα έργα που είχαμε δρομολογήσει. Υπάρχουν φυσικά πολλά μικρότερα έργα που ξεκίνησαν στις πόλεις και τα χωριά μας, τα οποία με εργώδεις προσπάθειες είχαμε βάλει μπροστά αλλά λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, πραγματοποιούνται τώρα.

Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και ως δημοτικός συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», θέλουμε να σας κοιτάμε όλους στα μάτια και να συνεχίσουμε και από την θέση που μας επιφύλαξαν οι συμπολίτες μας να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί μέσα από ένα συμβόλαιο αλήθειας μαζί σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.