Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Επίσκεψη δημοσιογράφων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Ανεξερεύνητες και γεμάτες μυθική γοητεία, οι φυσικές ομορφιές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σε συνδυασμό με τις ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον δημοσιογράφων από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη σε περιοχές της ΠΕ Κιλκίς, στα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Οι πέντε δημοσιογράφοι (τέσσερις Αμερικανοί και ένας Καναδός) που πραγματοποίησαν μία εσπευσμένη – εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού – επίσκεψη στην ΠΕ Κιλκίς, βρέθηκαν στον ακριτικό νομό, στο πλαίσιο της σχετικής διοργάνωσης που έγινε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο του ΕΟΤ Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 2020.

Το εντυπωσιακό γεωγραφικό ανάγλυφο, όπως έχει σμιλευτεί από τη φύση στη διάρκεια των αιώνων, οι αμπελώνες της Γουμένισσας, αυτής της μακεδονικής κωμόπολης με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ήταν δύο μόνο από τα σημεία, στα οποία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που εξειδικεύονται σε θέματα γαστρονομικού τουρισμού.

Η επίσκεψη των δημοσιογράφων στην ΠΕ Κιλκίς έγινε το διάστημα 11-12 Μαρτίου 2020 και το πρόγραμμά της, το οποίο περιελάμβανε επισκέψεις σε τρία οινοποιεία (Τάτση, Σακαλάκη και Χατζηβαρύτη), ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό της Γουμένισσας, στο Μεταξουργείο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, διαμορφώθηκε από το γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, το οποίο ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής με άρτιο τρόπο, σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας.

Οι πέντε δημοσιογράφοι (Evan Saviolidis, Lynda Balslev, Jennifer O’ Flanagan, Joelle Quinn, Steven Shomler) συνοδευόμενοι από τη Φαίη Γεωργούση (από τον ΕΟΤ Ν. Υόρκης) γεύτηκαν τα εκλεκτά κρασιά της Γουμένισσας, όπως το πολυδυναμικό και ρωμαλέο ξινόμαυρο, αλλά και εξαιρετικά κρασιά όλων των ειδών, όπως αφρώδη, λευκά blanc de noir, κόκκινα και ροζέ, από σταφύλια άριστης ποιότητας και δοκίμασαν αριστουργηματικές παρασκευές παραδοσιακών πιάτων της περιοχής.

Τα πλακόστρωτα σοκάκια, η ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, η μαγευτική φύση, οι γλυκές μελωδίες που “χάνονται” στη λαϊκή παράδοση, η μεγάλη κρήνη στην κεντρική πλατεία της Γουμένισσας -χτισμένη το 1918 -με την επιγραφή της να ‘’προστάζει’’ τον διαβάτη στα ελληνικά και στα γαλλικά να «θυμάται τους Γάλλους στρατιώτες» («passager, souviens-toi le soldat Francais»), ως σημάδι των μαχών που δόθηκαν στην περιοχή κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνέθεσαν ένα πολύ μεγάλο μέρος της εμπειρίας των ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι υποσχέθηκαν πως θα επιστρέψουν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να γνωρίσουν περισσότερο την περιοχή και το πλούσιο φυσικό, πολιτιστικό και τουριστικό της περιβάλλον.

«Το τουριστικό προϊόν της ΠΕ Κιλκίς διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που απέχουν από το “παραδοσιακό μοντέλο” ήλιος και θάλασσα. Η πλούσια φυσική ομορφιά, η απέραντη γαλήνη του τόπου, οι επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, σε συνδυασμό με τους “χρυσοφόρους” αμπελώνες αυτής της ευλογημένης γης αποτελούν τη βάση για ένα πρωτοποριακό τουριστικό προϊόν, το οποίο αναδεικνύεται αποτελεσματικά στις αγορές του εξωτερικού, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και την περαιτέρω προώθηση της περιοχής ως προορισμού, ιδανικού για μέρες ξεκούρασης και γνωριμίας με ανθρώπους, πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.