Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ): Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλους ΟΓΕ)
Τηρώντας τα μέτρα προστασίας της υγείας και τις απαραίτητες αποσπάσεις, μέλη των Σωματείων Μετάλλου, Τροφίμων και Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, μαζί με συνδικαλιστές και εκλεγμένα μέλη στα ΔΣ από Σωματεία των ΟΤΑ, των Εκπαιδευτικών, Συνταξιούχων ΟΤΑ, του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν στη συμβολική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώνοντας τη φωνή τους με τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, που πραγματοποίησαν αντίστοιχες εντυπωσιακές συγκεντρώσεις και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι «ο λαός δεν θα πληρώσει ξανά τα σπασμένα της κρίσης».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κιλκίς και Παιονίας, Γ. Φαχουρίδης και Τ. Βασιλακάκης.

Η Ειρήνη Χατζή, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, στην ομιλία της συγκέντρωσης, αναφέρθηκε στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που έκανε ο Σύλλογος Γυναικών και Εργατικά Σωματεία και πριν την πανδημία, για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας στο Κιλκίς, με αιτήματα την πρόσληψη όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού, την κατασκευή νέων κτιρίων, την ίδρυση και λειτουργία των απαραίτητων μονάδων ΜΕΘ, τη λειτουργία πλήρως στελεχωμένων ΚΥ, Αγροτικών Ιατρείων σε 24ωρη βάση, για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ΠΦΥ όλων των Κιλκισιωτών κτλ.

Σημείωσε, ακόμα, πως από την αρχή της πανδημίας τα Σωματεία βρέθηκαν δίπλα στους Υγειονομικούς, διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, επαρκή μέσα προστασίας και υλικά για το προσωπικό των νοσοκομείων και των ΚΥ κ.ά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις συνθήκες που καλούνται να ζήσουν οι εργαζόμενοι όλη αυτή την περίοδο, όπου από τη μία με τις ΠΝΠ και τη συνολική αντεργατική νομοθεσία η κυβέρνηση αφήνει ασύδοτους τους μεγάλους επιχειρηματίες, στηρίζοντας τους κιόλας με εκατομμύρια ευρώ και άλλες διευκολύνεις, ενώ από την άλλη καλεί το λαό να αναλάβει την «ατομική του ευθύνη», αφήνοντας τον στην ουσία απροστάτευτο. 

Χαρακτηριστικά επισήμανε περιπτώσεις απολύσεων, εκ περιτροπής εργασίας, εντατικοποίησης της εργασίας, τηλεργασίας, αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ, ακόμα και βιομηχανιών τροφίμων που παρέμειναν ανοιχτές την 1η Μάη στο Κιλκίς ή περιπτώσεων εμποροϋπαλλήλων που ενώ βγήκαν σε αναστολή εργασίας συνεχίζουν να εργάζονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο λαμβάνοντας μόνο τα 800 ευρώ κ.ά.

Επίσης, αναφέρθηκε στα ελλιπή μέτρα προστασίας που πάρθηκαν και στο δημόσιο, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις την καθαριότητα, το πράσινο και τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, αλλά και τους απλήρωτους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στη στήριξη που δεν δόθηκε 2 μήνες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με το σύνθημα: «Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά! Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή και πάλη ταξική!», ολοκληρώθηκε η συμβολική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Σύλλογο Γυναικών και τα Σωματεία, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημαρχείο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.