Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Έκτακτη είδηση - Επιβάλλεται «Δημοτικός Φόρος Μετακίνησης» από το Δήμο Κιλκίς


Έκτακτη είδηση 
- Επιβάλλεται «Δημοτικός Φόρος Μετακίνησης» από το Δήμο Κιλκίς με τα έσοδα να διατεθούν για την μεγαλειώδη Εμποροπανήγυρη του Σεπτεμβρίου 2020!
- Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας ασό Κιλκίζ ετσίλντεψαν απάν ατουν ασην χαράν ατουν! 

Του ανταποκριτή μας στο Κιλκίς Αμπντούλ Καραηλχάν
Μπράβο στο Δήμο Κιλκίς. Για άλλη μια φορά οι Κιλκισιώτες έκαναν τη διαφορά και κατέπληξαν το πανελλήνιο με τις καινοτόμες και πρωτοποριακές τους ιδέες! Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες από φαρμακόγλωσσες και κουτσομπόληδες της πόλης μας, θα ανακοινωθεί κάτι θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα είναι θέμα ημερών να επιβληθεί «Δημοτικός Φόρος Μετακίνησης» από το Δήμο Κιλκίς! Στόχος θα είναι αφενός η μείωση της άσκοπης κίνησης των Κιλκισιωτών λόγω κορωνοϊού, αφετέρου η εισροή κεφαλαίων τα οποία όμως θα «ξαναπέσουν» στην Κιλκισιώτικη κοινωνία.

Το απόρρητο προσχέδιο που το γνωρίζει και η «κουτσή Μαρία», εξασφάλισε η Γνώμη Κιλκίς και έχει ως εξής:

Κάθε ένα από τα έξη (6) είδη μετακινήσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, θα έχει πλέον κόστος αλλά με διαφορετικό τιμολόγιο. Οι τιμές που θα καθοριστούν έχουν ως εξής:

α. Μετακίνηση Νο1 (Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό) θα χρεώνεται με ένα (1) ευρώ.

β. Μετακίνηση Νο 2 ( Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης) θα χρεώνεται δύο (2) ευρώ, ενώ θα πρέπει να παραδίδεται επιπλέον στα ταμεία ένα πακέτο μακαρόνια Νο 10 και ένα κονκασέ Λαγκαδά υπέρ απόρων του Δήμου.

γ. Μετακίνηση Νο3 (Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή) θα χρεώνεται και αυτή δύο (2) ευρώ.

δ. Μετακίνηση Νο 4 ( Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. ( Αυτό θα είναι δωρεάν). Εξαίρεση αποτελεί η μεταφορά πεθεράς όπου θα υπάρχει χρέωση πέντε (5) ευρώ. Αν ο γαμπρός καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι και «κακιά πεθερά» θα του παρέχεται μια δωρεάν μετακίνηση επειδή είναι ήρωας!

ε. Μετακίνηση Νο 5 ( Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) θα υπάρχει χρέωση 0,50 ευρώ, εκτός της τελετής γάμου όπου αποκλειστικά ο γαμπρός θα χρεώνεται με πρόστιμο 1.500 ευρώ. Οι αμαρτίες συγχωρούνται οι βλακείες όχι!

στ. Μετακίνηση Νο 6 (Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο) θα χρεώνεται τρία ευρώ (3). Στα γυμναστήρια ξέρετε να πληρώνετε… Ξαφνικά όλοι αγαπήσατε την άθληση τεμπελχανάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της οικονομικής υπηρεσίας, αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ! Ο τρόπος θα είναι απλός αφού ήδη ο Δήμος Κιλκίς ήρθε σε συμφωνία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την καταγραφή κάθε μετακίνησης. 

Με κάθε μήνυμα αίτησης μετακίνησης στο 13033, αυτόματα θα καταγράφεται και η ανάλογη χρέωση υπέρ Δήμου Κιλκίς. Θα υπάρχουν επίσης και συνδυαστικά πακέτα. Στις δέκα (10) μετακινήσεις θα παρέχεται μία (1) δωρεάν, ενώ αν δώσετε 100 ευρώ θα έχετε απεριόριστες μετακινήσεις όλη η οικογένεια (πλην πεθεράς).

Όλα τα έσοδα να διατεθούν αποκλειστικά για την μεγαλειώδη Εμποροπανήγυρη του Σεπτεμβρίου 2020! Στελέχη του Δήμου αναφέρουν με υπερηφάνεια, πως αυτή η Εμποροπανήγυρη και με τα χρήματα που θα πέσουν, θα μείνει στην ιστορία! 

Εκτιμούν πως θα συμπέσει με την άρση απαγόρευσης, η οποία αναμένεται γύρω στον Αύγουστο! Αποτέλεσμα χιλιάδες Έλληνες, Βαλκάνιοι και πρόσφυγες που θα έχουν σαλτάρει τελείως τόσους μήνες κλεισμένοι, να έρθουν στο Κιλκίς! 

Θα ξεσαλώσουν, θα διασκεδάσουν μα κυρίως θα καταναλώσουν εκατομμύρια από τα περίφημα πεντανόστιμα και λαχταριστά σουβλάκια του Κιλκίς, αλλά και θα χορέψουν κάτω από τους ήχους του τιμημένου κεμεντζέ.

Υπάρχουν φυσικά και αντιδράσεις. Το ΚΚΕ οργανώνει ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ θα εκδώσει και κείμενο όπου θα καταγγέλλει τις καπιταλιστικές πρακτικές ενάντια στην πάλη του λαού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έξτρα διαδήλωση για τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν για τα ασυνόδευτα 30χρονα προσφυγόπουλα από Αλγερία, Μαρόκο και Αφγανιστάν. Θα καταγγελθεί επίσης η ναζιστική συμπεριφορά των Ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο, αφού έριχνε αυθαίρετα καθαρό νεράκι σε αθώα παιδιά που θυμιάτιζαν το χώρο για θρησκευτικούς λόγους πριν εισέλθουν… 

Οι δεξιοί και οι παλιοί πρασινοφρουροί από το βαθύ ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, δεν θα διαμαρτυρηθούν -όπως κάνουν πάντα- αλλά θα γκρινιάζουν και θα μοιρολατρούν όπως συνήθιζαν τα ένδοξα χρόνια. Το πολύ-πολύ να ζητήσουν κανένα ρουσφετάκι, έτσι για να θυμούνται ποιοι ήταν, ποιοι είναι τώρα και ποιοι θα παραμείνουν στο μέλλον…

Οι πιο χαρούμενοι μέχρι στιγμής είναι ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας ασο Κιλκίζ και ήδη ετσίλντεψαν απάν ατουν ασήν χαράν ατουν! Κι αυτό διότι θα βγαίνουν έξω για δουλειές πολλών άλλων. Θα δίνουν το ανάλογο ποσό στο Δήμο π.χ. τα δύο ευρώ, αλλά θα πληρώνονται από τους πολλούς για να κάνουν τα ψώνια τους, να γράψουν συνταγές φαρμάκων κτλ. Και μετά λένε εμάς τους Πόντιους χαζούς!

Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.