Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών N.Κιλκίς ώστε να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνικών αλλά και για το σύνολο των επιχειρήσεων που πλήττονται. 

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕ Κιλκίς, κ. Πιστικούδης Παναγιώτης, η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΦΕΕ Κιλκίς και μέλος της Διευρυμένης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς, κ. Παπαδόπουλος Γιάννης, ο συντονιστής της ΝΕ, κ. Κεσίδης Αναστάσιος και μέλη της ΝΕ.

Ο κ. Πιστικούδης έκανε αναφορά σε ένα τρίπτυχο προβλημάτων που προκύπτουν εν μέσω πανδημίας, το νομοθετικό, το οικονομικό και το υγειονομικό. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε νομοθετική κρίση με την πολυνομία του τελευταίου διμήνου, με πλήθος ΠΝΠ και υπουργικών αποφάσεων πολλές φορές αντικρουόμενων μεταξύ τους, που δυσχεραίνει το έργο των λογιστών. 

Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, η οποία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο επάγγελμα του λογιστή - φοροτέχνη, καθώς το σύνολο των πελατών - επιχειρήσεων και νομικών προσώπων επηρεάζεται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τα μέτρα περιορισμού και αυτοπροστασίας. Και τέλος, όσον αφορά την υγειονομική διάσταση, όπως η ασφάλεια της λειτουργίας των γραφείων, επισήμανε ότι "κανένας από τον ΕΟΔΥ δεν έχει απαντήσει στα διαρκή ερωτήματα όπως τι γίνεται με τα φυσικά παραστατικά που λαμβάνουν οι λογιστές και τι συμβαίνει με τις προθεσμίες υποβολής φορολογικών εντύπων στην περίπτωση που νοσήσει κάποιος συνάδελφος."

Η κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι "το σημαντικό σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις είναι κυρίως να ακούμε τους φορείς, ώστε τα αιτήματα να μπορούμε να τα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση και να τα διεκδικήσουμε." Επίσης έγινε αναφορά στην εσφαλμένη επιλογή της ενίσχυσης των επιστημόνων μέσω των voucher αλλά και για το πλήθος ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου προς την κυβέρνηση για όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους. Τέλος, επισήμανε την σπουδαιότητα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ "Μένουμε Όρθιοι" ως προς την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των προτεινόμενων μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην τοποθέτηση του έκανε αναφορά “στην αβεβαιότητα του μέσου επιχειρηματία για το τι θα κάνει και πως θα τα βγάλει πέρα” και επίσης ότι “οι συνάδελφοι λογιστές έχουν εργαστεί άπειρες ώρες για να μπορέσει ο κόσμος να λάβει τα 800 € της κρατικής ενίσχυσης”. Κλείνοντας τόνισε ότι αυτές οι συσκέψεις είναι καλή ευκαιρία ώστε να κατατεθούν τα αιτήματα του κλάδου τους.

Ο κ. Κεσίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα λογιστικά γραφεία στηρίζουν την κοινωνία και την οικονομία. Έκανε λόγο για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για την συρρίκνωση του μικροεπαγγελματία καθώς επίσης και για το σκάνδαλο των voucher είπε χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση όσο «τσιγκούνα» είναι με τους ελεύθερους επαγγελματίες τόσο γαλαντόμα είναι με τα δικά της άτομα”.

Σημείο σύγκλισης όλων των απόψεων είναι ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την ανάγκη γενναίας οικονομικής και κοινωνικής στήριξης». Η επιβίωση των επαγγελματιών πρέπει να είναι το δεδομένο και όχι το ζητούμενο την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.