Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Δήμος Κιλκίς: Απαλλάσσονται οι τοπικές επιχειρήσεις από τέλη καθαριότητας, φωτισμού και κοινόχρηστων χώρων

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού οι τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν οι περιορισμοί λόγω Covid -19.

Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στην δια περιφοράς τακτική του συνεδρίαση την Τρίτη 8 Απριλίου. Σκοπός της απόφασης είναι να ελαφρυνθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που πλήττονται από τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα κατά της αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, έχοντας αναστείλει τη λειτουργία τους και κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Με ομόθυμη, επίσης, απόφαση το σώμα απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την καταβολή του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων προτάσσοντας την ίδια αιτιολογία.

Σε περίπτωση που έχουν πληρωθεί τα ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Τέλος, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, δε θα πληρώνουν ημερήσιο τέλος συμμετοχής των λαϊκών αγορών οι επαγγελματίες πωλητές που πωλούν βιομηχανικά είδη καθώς έχουν εξαιρεθεί βάσει ΚΥΑ από τη συμμετοχή τους στις λαϊκές αγορές. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές υπαιθρίου εμπορίου οι οποίοι συμμετέχουν εκ περιτροπής στη λαϊκή αγορά σε εφαρμογή της απόφασης για τη λειτουργία της με το 50% των εκθετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.