Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για ασύμμετρη απειλή στο μεταναστευτικό


Ψήφισμα Δήμου Κιλκίς
Με τη σκέψη του κοντά στις δυνάμεις του Ελληνικού στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας που επαγρυπνούν στη συνοριακή γραμμή του Έβρου και των νησιών μας το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς:


-Καταδικάζει την απροκάλυπτη πλέον τουρκική επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας και την αμοραλιστική πολιτική του ηγέτη της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση αποσταθεροποιητικής πίεσης και την εργαλειοποίηση της απελπισίας χιλιάδων δυστυχισμένων ψυχών. 


Η οργανωμένη προσπάθεια ανεξέλεγκτης εισδοχής μεταναστών – προσφύγων, μέσω των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας, που για να διαπραγματευθεί μεγάλη οικονομική ενίσχυση με την Ε.Ε. για τις πολεμικές επιχειρήσεις της με τη Συρία, χρησιμοποιεί εξαθλιωμένους ανθρώπους ως τείχος εκβιασμού.

- Εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διαμόρφωση της συναντίληψης σε ότι αφορά και την Ε.Ε. ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και για το λόγο αυτό απαιτείται η προάσπισή τους, εάν χρειαστεί ακόμη και με ισχυρότερα μέτρα προστασίας και αποτροπής εισόδου. Η Ε.Ε. οφείλει στο ίδιο πλαίσιο να ακολουθήσει μια ενιαία πολιτική γραμμή για το προσφυγικό – μεταναστευτικό με κύρια γνωρίσματα την ισοκατανομή και τη λήψη μέτρων προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες και τα ασυνόδευτα παιδιά.

- Θεωρεί ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό βάρος πρέπει να αφαιρεθεί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με δρομολόγηση ενεργειών για την άμεση αποσυμφόρησή τους

- Φρονεί ότι με τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για διεθνοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος και να ενδυναμωθεί περαιτέρω η σχετική αναληφθείσα πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.

- Εκφράζει, τέλος, την αμέριστη συμπαράστασή του στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και στους κατοίκους της ακριτικής Θράκης και των νησιών μας που με συγκινητικό τρόπο επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.