Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Σ. Παραστατίδης: Γιατί η Ιταλία έχει περισσότερα κρούσματα - Οι αδύναμοι της κρίσης του κορονοϊού

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Γραμματέας Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής
Aν αναρωτιέστε γιατί η Ιταλία έχει περισσότερα κρούσματα σε σχέση πχ με τη Γερμανία, δείτε λίγο τον πίνακα που επισυνάπτω (via Henrik Enderlein). Εκεί θα διαπιστώσετε απλώς ότι βρίσκεται 9 ημέρες πίσω.

Τούτο δεν σημαίνει ότι η πορεία θα είναι πανομοιότυπη. Ο αριθμός των κρουσμάτων θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα πάρει η χώρα, την τήρηση αυτών, τη δική μας συμπεριφορά, τη συλλογική ευθύνη. Όπως και ο αριθμός των θανάτων.

Στη γειτονική Ιταλία οι θάνατοι αφορούν σε >70ετών σε ποσοστό 91%. (2% είναι μεταξύ 50 και 59 ετών, 7% μεταξύ 60-69 ετών, 32% μεταξύ 70-79 ετών, 45% μεταξύ 80-89 ετών και 14% άνω των 90 ετών -via Corriere della sera).

Και βεβαίως υψηλού κινδύνου είναι οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, οι αναπνευστικοί, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι.

Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε για μη συναθροίσεις σε ΚΑΠΗ, εκκλησίες, καφενεία και οποιουσδήποτε χώρους που είναι εστίες ηλικιωμένων. Όπως και η μεγάλη προσοχή στην επαφή μαζί τους. Διότι δεν αρκεί να μείνουν σπίτι. Πρέπει να προφυλαχθούν και από την επίσκεψη του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.