Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Στο Κιλκίς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής -Ελευθέρας Πάλης Εφήβων & Νεανίδων


Ο Δήμος Κιλκίς, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.)και ο Γυμναστικός Σύλλογος Κιλκίς (ΓΑΣΚ) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αθλητική διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής – Ελευθέρας Πάλης Εφήβων και Νεανίδων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Έφορος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και Πρόεδρος του Παλαιστικού Συλλόγου Ευρωπού "Καραγιάννης" Αναστάσιος Μπεαζίδης και ο Πρόεδρος του ΓΑΣΚ Αυγέρης Παπαθεοδώρουστάθηκαν ιδιαίτερα στην αναγέννηση του αγωνίσματος της πάλης, που προσελκύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον νέων παιδιών τα τελευταία χρόνια, και στη σημασία που αποκτούν οι επικείμενοι αγώνες σε ανώτερο επίπεδο καθώς όσοι και όσες διακριθούν θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο συμμετοχής τους στην εθνική ομάδα πάλης και σε Βαλκανικά και Μεσογειακά Πρωταθλήματα. 


 Όπως επισήμανε και ο προπονητής της εθνικής ομάδας ελληνορωμαϊκής πάλης Γιάννης Παγκαλίδης, η ελληνορωμαϊκή πάλη εφήβων και νεανίδων αποτελεί το δεύτερο τη τάξει αγώνισμα μετά το πρωτάθλημα ανδρών.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι το πρωτάθλημα πάλης συνδέεται με την αθλητική παιδεία του τόπου μας καθώς ο ΓΑΣΚ στα πρώτα βήματα της αθλητικής του πορείας, στις αρχές του ‘80, δημιούργησε τμήμα πάλης ενώ στη συνέχεια το αγώνισμα ενισχύθηκε με την ίδρυση του Παλαιστικού Συλλόγου ‘’Καραγιάννης’’ Ευρωπού. 

Αναφορικά με την διοργανωτική εμπλοκή του Δήμου Κιλκίς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αφού ευχαρίστησε την ΕΛ.Ο.Π. για την επιλογή του Κιλκίς ως χώρου διεξαγωγής του, υπογράμμισε ότι για τη Δημοτική Αρχή ο αθλητισμός είναι επένδυση ως θετικό παράδειγμα για τη νέα γενιά, ως υγιής δραστηριότητα, ως υποδομές που συναθροίζονται στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου αθλητικού τουρισμού που ενδυναμώνει την εξωστρέφεια της περιοχής μας με πρόσθετα οικονομικά οφέλη.

Ο κ. Μπεαζίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι η "έξοδος" της πάλης από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην Περιφέρεια και σε επαρχιακές πόλεις εντάσσεται στη φιλοσοφία της Ομοσπονδίας για την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος κυρίως στους νέους ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του, όπως νωρίτερα και ο κ. Μπεαζίδης στο Δήμο Κιλκίς, για τη συνδιοργάνωση και υποστήριξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος, ευχήθηκε στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιηθούν και άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Με θετικά λόγια αναφέρθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής – ελευθέρας πάλης εφήβων και νεανίδων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο προπονητής του ΓΑΣΚ Γιάννης Χαλκίδης και ο Κιλκισιώτης πρωταθλητής στην πάληΑσύγκριτος Μουρατίδης.

Απηύθυναν, τέλος κοινή πρόσκληση στους δημότες, στους πολλούς και στους νέους φίλους του αθλήματος να έρθουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου για να παρακολουθήσουν ένα όμορφο ολυμπιακό άθλημα που κατατάσσεται στα αρχαιότερα ατομικά αθλήματα και έχει ανεβάσει στο βάθρο της νίκης πολλούς Έλληνες αθλητές ως ολυμπιονίκες και ως παγκόσμιους πρωταθλητές. Να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν με το ζεστό τους χειροκρότημα τα παιδιά, που θα αγωνιστούν σε ένα άθλημα, όπου η επίδειξη ετοιμότητας πνεύματος και σώματος, ο συγχρονισμός τέχνης και δύναμης το καθιστούν συναρπαστικό όσο και δημοφιλές.


Η είσοδος για το κοινό στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο κατά τη διάρκεια του διημέρου των αγώνων πάλης θα είναι ελεύθερη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής – Ελευθέρας Πάλης Εφήβων & Νεανίδων σε αριθμούς:

153 αθλητές της ελληνορωμαϊκής πάλης,

104 αθλητές της ελευθέρας πάλης

52 νεανίδες

70 αθλητικά σωματεία της χώρας

Συμμετοχή ΓΑΣΚ με 4 αθλητές

Συμμετοχή ‘’Καραγιάννη’’ Ευρωπού με 6 αθλητές και αθλήτριες

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής – Ελευθέρας Πάλης Εφήβων & Νεανίδων:

Παρασκευή 6 Μαρτίου
18:00 -19:00 Κλήρωση όλων των κατηγοριών Ελληνορωμαϊκής – Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης στο εντευκτήριο του ξενοδοχείου Ευρυδίκη παρουσία των υπεύθυνων για τη διοργάνωση εκ μέρους της ΕΛ.ΟΠ. και αντιπροσώπων των συμμετασχόντων συλλόγων.

Ελληνορωμαϊκή Πάλη

Σάββατο 7 Μαρτίου
11:00 – 12:00 Ιατρική εξέταση – Ζύγιση αθλητών

13:00 -18:00 Προκριματικοί αγώνες – Προημιτελικοί

18:00 -18:30 Τελετουργικό

18:30 -21:00 Ημιτελικοί – Τελικοί Αγώνες και Απονομές

Ελευθέρα Πάλη

Κυριακή 8 Μαρτίου

11:00 -12:00 Ιατρική εξέταση – Ζύγιση αθλητών

13:00 – 18:00 Προκριματικοί αγώνες – Προημιτελικοί

18:00 – 20:00 Ημιτελικοί – Τελικοί Αγώνες και Απονομές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.