Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Υποδεχόμαστε τη Σαρακοστή στα ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Ένας νέος μήνας ξεκίνησε για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Junior και Kinesis Kids Athletics και τον υποδεχτήκαμε με δραστηριότητες αφιερωμένες στην παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας, αλλά και στην περίοδο της Σαρακοστής που μόλις ξεκίνησε. Έτσι, στο μάθημα της ρομποτικής, μιλώντας για νηστίσιμα φαγητά, κατασκευάσαμε μικρά ψάρια τα οποία προγραμματίσαμε να κουνούν την ουρά τους και να κολυμπούν όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Συζητώντας λοιπόν με τα παιδιά για φαγητά που μπορούμε να καταναλώσουμε κατά την περίοδο της Σαρακοστής, τα χωρίσαμε σε δύο κατηγορίες, τα νηστίσιμα και τα αρτύσιμα, με τα οποία δημιουργήσαμε μία αφίσα. Έπειτα, εστιάσαμε στα νηστίσιμα φαγητά, φτιάχνοντας με αυτά «το τραπέζι της Σαρακοστής». Τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτί μέτρου το τραπέζι και το φόντο του έργου τους, κόλλησαν επάνω του νηστίσιμα φαγητά και διακόσμησαν με αυτό το χώρο μας.

Φυσικά από τις συζητήσεις μας δε θα μπορούσε να λείπει και η Κυρα-Σαρακοστή, ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά έθιμά μας, την οποία κατασκεύαζαν ανά την Ελλάδα με διάφορους τρόπους και η οποία χρησίμευε ως ημερολόγιο. Οι μικροί μας καλλιτέχνες λοιπόν έφτιαξαν μία μεγάλη κυρα-Σαρακοστή, η οποία κοσμεί πλέον τη δομή μας και μας βοηθάει να μετράμε τις μέρες μέχρι το Πάσχα, μία μικρότερη από χαρτί αλλά και μία από ζυμάρι που έφτιαξαν μόνοι τους.

Επηρεασμένοι λοιπόν από όλες αυτές τις συζητήσεις και τις κατασκευές περί νηστείας, την ώρα της δημιουργικής γραφής οι μικροί σεφ μας εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τη δική τους νηστίσιμη συνταγή. Ακόμη, την ώρα της μαγειρικής, τα παιδιά έβαλαν όλη τους την τέχνη, ζύμωσαν και έφτιαξαν νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού και κουλουράκια καρότου. Πολύ γρηγορά όμορφες μυρωδιές πλημμύρισαν τις δομές μας και τα παιδιά ανυπομονούσαν να δοκιμάσουν τα νόστιμα κουλουράκια τους.

Τέλος, η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και δε θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε με τα παιδιά για το σημαντικό αυτό θέμα. Αφού λοιπόν παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και ενημερωθήκαμε για αυτό, την ώρα των αγγλικών κατασκευάσαμε ένα μεγάλο πίνακα που απεικόνιζε ένα μικρό παιδί το οποίο έλεγε «STOP» στη βία. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να αφήσουμε τις αρνητικές σκέψεις μακριά και να εστιάσουμε στη φαντασία και τα όνειρά μας. Έτσι, φτιάξαμε ένα σπίτι που πετά ψηλά στον ουρανό χάρη σε πολλά πολύχρωμα μπαλόνια, όπως ακριβώς κάνουν και τα όνειρά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.