Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κλασσικά παραμύθια, ιταλικά ταξίδια και αποκριάτικες δημιουργίες στα ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Ο πρώτος μήνας του 2020 έφτασε στο τέλος του και στις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Junior και Kinesis Kids Athletics, τον αποχαιρετήσαμε με ποικιλία θεμάτων και δραστηριοτήτων. Αρχικά, ασχοληθήκαμε με κλασσικά αγαπημένα παραμύθια, όπως το ασχημόπαπο, η κοκκινοσκουφίτσα και η Ραπουνζέλ, κάποια από τα οποία αναπαραστήσαμε την ώρα του θεατρικού παιχνιδιού. 

Έπειτα, στη ζωγραφική απεικονίσαμε το λύκο και την κοκκινοσκουφίτσα με ένα διαφορετικό και συμβολικό τρόπο, στα εικαστικά κατασκευάσαμε το κεφάλι που λύκου από πιάτα και γκοφρέ, ενώ στα αγγλικά φτιάξαμε την Ραπουνζέλ που είναι κλεισμένη στον πύργο της.

Συνεχίσαμε ταξιδεύοντας στην Ιταλία, μία χώρα που φημίζεται τόσο για τα αξιοθέατά της όσο και για τα φαγητά της. Ξεκινήσαμε σχεδιάζοντας το χάρτη της χώρας μαθαίνοντας για τις πολλές ομορφιές της, ενώ με τις κατασκευές μας επισκοπηθήκαμε το Κολοσσαίο και τη Βενετία. 

Έπειτα, μελετήσαμε το γνωστό έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, «Μόνα Λίζα» και το ζωγραφίσαμε με ένα διαφορετικό τρόπο, κόβοντας το χαρτί σε τετράγωνα , κάτι που θυμίζει πολύ την τεχνική ποπ αρτ. Στα αγγλικά φτιάξαμε τη δική μας πίτσα μαθαίνοντας να προφέρουμε τα υλικά της, ενώ στη μαγειρική φτιάξαμε μικρά πιτσάκια αλλά και χειροποίητα παραδοσιακά μακαρόνια.

Από την εβδομάδα δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι αποκριάτικες προετοιμασίες καθώς το Τριώδιο όπου να ‘ναι ανοίγει και θέλουμε οι δομές μας να είναι στολισμένες αναλόγως. Έτσι, οι μικροί μας καλλιτέχνες ενεργοποίησαν όλη τη δημιουργικότητα τους και έφτιαξαν έναν αρλεκίνο, δυο κλόουν , χαρταετούς και πολλά πολλά μπαλόνια με σκοπό ο χώρος μας να ομορφύνει ακόμα περισσότερο και να μπούμε γρηγορότερα σε αποκριάτικο κλίμα.

Στην ρομποτική αυτή την εβδομάδα μας επισκέφθηκαν δύο ζωάκια, βάτραχοι και πάντα. Οι ρομποκατασκευαστές μας αφού κατασκεύασαν τα βατραχάκια τους τα προγραμμάτισαν ώστε να μπορούν να αναπηδούν αλλά και να βγάζουν το χαρακτηριστικό τους ήχο. Στη συνέχεια, το μικρό πάντα ζήτησε τη βοήθειά μας, γι’ αυτό και εμείς φτιάξαμε ένα διασωστικό ελικόπτερο του οποίου ο ιμάντας κατέβαινε ώστε να σώσει τον καινούριο μας φίλο.

Η εβδομάδα μας έκλεισε με δύο γλυκές και λαχταριστές δημιουργίες, σοκολατένια biscuit pops και cheesecake με oreo και σοκολάτα. Οι σεφ μας ανάμειξαν όλα τα υλικά τους, θρυμμάτισαν τα μπισκότα τους, έλιωσαν τη σοκολάτα και το cheesecake μας ήταν έτοιμο. Τέλος, τη δομή μας επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα και η κ. Δήμητρα η οποία μας έμαθε το μυστικό για να φτιάχνουμε τα ποιο νόστιμα σοκολατένια γλειφιτζούρια ή αλλιώς chocolate biscuit pops. Μπισκότα, βούτυρο, κακάο και γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας μας έκανε όλους να γλύφουμε τα δάχτυλά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.