Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Σχολικές αναμνήσεις: Ένα παιδί που το λέγανε Δημήτρη

Αναμνηστική φωτογραφία της ΣΤ’ τάξης του Δ’ Δημοτικού σχολείου Κιλκίς 1989-90. Όλοι οι τότε μαθητές μου, υπέροχα παιδιά που τα θυμάμαι πάντα με συγκίνηση. Ο σημερινός δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στην πάνω σειρά έβδομος από αριστερά. Στην ίδια σειρά, ένατος από αριστερά ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κεμανίδης. 
Του Μάκη Ιωσηφίδη
Εμείς οι εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε σε μικρές κοινωνίες όπως το Κιλκίς, έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε την πορεία των μαθητών μας στη ζωή τους μετά την εκπαίδευση. Χαιρόμαστε για τις χαρές και τις επιτυχίες τους και στενοχωριόμαστε με τις λύπες ή τις αποτυχίες τους. 

Κάποιοι λίγοι μαθητές μας, μάς διαψεύδουν για τους μέτριους βαθμούς που τους βάλαμε στα μαθητικά τους χρόνια, αριστεύοντας στην πορεία τους στη ζωή, κάνοντας την προσωπική τους υπέρβαση. Οι περισσότεροι μαθητές μας όμως, επιβεβαιώνουν στη ζωή τα δεκάρια που τους βάζαμε στα μαθητικά τους χρόνια στο Δημοτικό σχολείο. Ένας απ’ αυτούς τους μαθητές που είχα κατά καιρούς είναι και ο Δημήτρης.

Σχολικό έτος 1989-90. Από το χωριό που είχα την οργανική μου θέση, παίρνω απόσπαση στο Δ’ Δημοτικό σχολείο Κιλκίς. Μετά από 11 χρόνια θητείας σε χωριά του νομού μας, μπαίνω για πρώτη φορά σε σχολείο της πόλης του Κιλκίς.

Στην κατανομή των τάξεων παίρνω την ΣΤ’ τάξη που είχε 31 μαθητές. Ο εκλεκτός συνάδελφος και φίλος Σίμος Ματίδης που είχε την τάξη αυτή την προηγούμενη χρονιά, με ενημερώνει σφαιρικά για την ποιότητα της τάξης συνολικά αλλά και για την επίδοση του κάθε μαθητή ατομικά. Πολύ θετικά όλα. Με το ξεκίνημα των μαθημάτων επιβεβαιώνω ότι έχω να κάνω με μια πολύ καλή φουρνιά παιδιών. Ανάμεσά τους λάμπει με την παρουσία του ένα αγόρι, ο Δημήτρης. Παιδί με άριστες επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα. Επιδόσεις συνδυασμένες με ένα σπάνιο ήθος, καλλιεργημένο όπως διαπίστωσα στη συνέχεια από δύο υπέροχους γονείς.

Ο Δημήτρης συνέχισε με άριστα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και χάρηκα όταν έμαθα πως πέρασε στη Νομική σχολή του ΑΠΘ. Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε με επιτυχία και με τον αθλητισμό κρατώντας πάντα ψηλά τις ηθικές του αξίες.

Καταξιωμένος δικηγόρος πια στην πόλη μας, ασχολήθηκε με την πολιτική στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δημήτρης, μαθητής μου της ΣΤ’ τάξης του 1989, είναι ο σημερινός Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Δημήτρη, σου εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που σου ανέθεσε ο λαός του Δήμου μας με την ψήφο του. Αγωνίσου Δημήτρη, για να λυθούν τα προβλήματα της πολύπαθης πόλης και του Δήμου μας, κρατώντας ως πυξίδα την αγάπη σου για τον άνθρωπο συνολικά και τους κατοίκους του Δήμου μας ειδικότερα.

Είμαι βέβαιος ότι στον δύσκολο δρόμο της πολιτικής που ακολουθείς, θα κρατήσεις αλώβητη την ψυχή σου και θα πορεύεσαι πάντα με τα ιερά νάματα  που σου εμφύσησαν οι γονείς σου και οι δάσκαλοί σου σε όλα τα φάσματα της μαθητικής και φοιτητικής σου ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.