Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Κιλκίς: Επιτυχής εκπαίδευση μαθητών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση


Ένα διαφορετικό μάθημα διδάχθηκαν χθες οι μαθητές της δ’ ε’ και στ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Εκπαιδεύθηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και στις Πρώτες Βοήθειες ακολουθώντας τις οδηγίες και τεχνικές πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ανθρωπιστικού οργανισμού ‘’KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές’’ προκειμένου, αν παραστεί ανάγκη, να είναι σε θέση να προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στο συνάνθρωπό τους σε ένα έκτακτο περιστατικό υγείας.

Την ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδηςεπαινώντας την εκπαιδευτική πρωτοβουλία που μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή και τους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους. Παράλληλα με την πρόθεση επέκτασης της εκπαίδευσης και σε άλλα σχολεία του Δήμου ανακοίνωσε την αξιοποίηση δωρεάς αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, με την ευγενική χορηγία της εταιρίας ‘’Medical Shop Kilkis’’, και την εγκατάστασή του στο Δημαρχείο Κιλκίς για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι το εθνικής εμβέλειας πρόγραμμα ”KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο Δήμος Κιλκίς ευχαριστεί τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ERC Χριστίνα Βλαχοπούλου, Δημήτρη Βαμβακά, Αλέκα Φωτιάδου, Εύη Ανδραγερινού, Χρυσούλα Ιωαννίδου και Εύη Σιμοπούλου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπαίδευση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.