Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (22/1/2020)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Επίσκεψη Θ. Καράογλου
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε το δημαρχείο του δήμου Παιονίας όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του δήμου.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Σιωνίδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη, του παρουσίασε προφορικά και με γραπτό υπόμνημα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Παιονίας, για τα οποία ζήτησε την αρωγή του ίδιου και κατ’ επέκταση της Κεντρικής Διοίκησης.

Τα θέματα πού τέθηκαν είναι:

· Η στατική επάρκεια της γέφυρας του Αξιού ( κατασκευής 1950) και η ανάγκη κατασκευής νέας.

· Η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου εθνικής οδού (τμήμα Πολύκαστρο- Μάλγαρα) και η αναστολή λειτουργίας των παράπλευρων διοδίων πριν την ολοκλήρωση του έργου.

· Η ελεύθερη διέλευση των κατοίκων των χωριών πλησίον των διοδίων των Ευζώνων , πρακτική που ακολουθείται σε όλη την Ελλάδα.

· Το κλείσιμο της Τράπεζας EUROBANΚ στο Πολύκαστρο.

· Τα ανείσπρακτα πρόστιμα παραβάσεων ΚΟΚ από πολίτες τρίτων χωρών των οποίων το ύψος ανέρχεται στο ποσό των 1.201.525 ευρώ έως τις 21/1/2020.

· Η άμεση αποδέσμευση του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας ώστε να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά και η εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας του 1% στην διασπορά προσφύγων – μεταναστών στην χώρα μας.

· Η διεκδίκηση ενός επιπλέον απορριμματοφόρου εκτός αυτού που η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στους Δήμους κάτω των 50.000 κατοίκων.

· Το πρόβλημα που δημιουργείται από την μετάταξη των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς την σύμφωνη γνώμη του φορέα από τον οποίο αποχωρούν.

· Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

· Η Παράταση δηλώσεων για διόρθωση τ.μ. δημοτικών τελών και ΤΑΠ.

· Ο επανακαθορισμός κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ. 

Επίσκεψη Αλ. Θάνου
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Θάνος επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Κώστα Σιωνίδη.

Η συνάντηση γνωριμίας έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Θάνος σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Παιονίας.

Συζητήθηκαν τα πεδία συνεργασίας μεταξύ της ΠΚΜ και του Δήμου σε θέματα πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας μεταξιού « Χρυσαλλίς» καθώς και σε οινοποιία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.