Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΚουΠα Κιλκίς: Με τη γλώσσα των αριθμών


Του Γιάννη Σιταρίδη
Koupa basketball team manager
Ολοκληρώθηκε λοιπόν ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να καταλαμβάνει την όγδοη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας της Α΄ΕΚΑΣΚΕΜ έχοντας κατακτήσει 5 νίκες και έχοντας ηττηθεί μία φορά περισσότερο.

Ίσως να θεωρείται υπερβολικό από κάποιους, μα η στατιστική αποτύπωση των αγώνων της ομάδας μας, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, είναι απαραίτητη και χρήσιμη συνάμα, τόσο για το προπονητικό επιτελείο όσο και για τους ίδιους τους παίκτες.

Ακολουθούν πίνακες με τους καλύτερους των κυριότερων στατιστικών κατηγοριών του παιχνιδιού. Μουστάκας, Χοτουμανίδης, Σιδηρόπουλος, Μπαξεβάνης, Ποζίδης, Πατσούρης, Τσουλφαΐδης, Σκάλε, Υφαντίδης και Ιωαννίδης, πρωταγωνιστούν στις στατιστικές κατηγορίες που παρατίθενται.

Ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας μας και καλύτερος όλων, είναι ο Τάσος Μουστάκας. Πρώτος σκόρερ, πρώτος σε ευστοχία στα δίποντα, δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ, πρώτος στην κατηγορία με τις περισσότερες εύστοχες βολές και δίποντα, δεύτερος στην αντίστοιχη των τριπόντων, τρίτος στα κλεψίματα, δικαίως παίρνει τον άτυπο τίτλο του MVP του πρώτου γύρου. Οδωστρωτήρας κυριολεκτικά! 


Πολύτιμη ήταν και η παρουσία του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου, η οποία ωστόσο διήρκεσε μόλις 4 παιχνίδια και ακόμα 2 λεπτά στο πέμπτο, όταν και τραυματίστηκε. Στο διάστημα αυτό έδειξε την ποιότητά του, δυστυχώς όμως έχασε τους υπόλοιπους αγώνες, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν πλέον να καλύψουν άλλοτε επιτυχώς κι άλλοτε πάλι όχι, το κενό του.

Αλέξανδρος Πατσούρης. Βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, κατέχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Βοηθά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, έχοντας τα τελευταία παιχνίδια ανοδική πορεία. Πολύτιμος και απαραίτητος και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Όταν καταφέρει να διαχειριστεί καλύτερα τον εαυτό του, διαμοιράζοντας ισόποσα τα ενεργειακά του αποθέματά σε άμυνα και επίθεση, θα γίνει πολύ καλύτερος από όσο ήδη είναι. 


Πάρης Χοτουμανίδης. Ο αρχηγός μας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για ακόμα μια σεζόν. Παρά τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του σε σχέση με πέρσι, είναι παρών σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, ενώ η είσοδος του στους πρώτους πέντε ριμπάουντερς δηλώνει το απαράμιλλο πάθος που επιδεικνύει κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ. Ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατος.

Ποζίδης Θόδωρος. Ο Πόζο ο αειθαλής, είναι τρίτος σε λεπτά συμμετοχής και πρώτος στις ασίστ. Ποιος να το περίμενε πως παρά τον ένα ακόμα χρόνο στις πλάτες του, θα έπαιζε με τέτοια ένταση σε άμυνα και επίθεση. Παίκτης που απεχθάνεται την έλλειψη προσπάθειας ακόμα περισσότερο και από την ίδια την ήττα. 


Ευχάριστη πέρα για πέρα και η βελτίωση του Σωκράτη Τσουλφαΐδη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες σε σχέση με πέρσι, μια βελτίωση που υπό συνθήκες είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες στην ποιότητα της ομάδας προς το θετικότερο. Κλέβει μπάλες, παίρνει ριμπάουντ, κόβει σουτ και είναι εύστοχος στις βολές, στοιχείο όχι και τόσο σύνηθες για τη φετινή μας ομάδα. 


Απουσίασε σε περισσότερα από πέρσι παιχνίδια. Ωστόσο η παρουσία του γίνεται αισθητή για τους αντιπάλους και φέτος, ειδικά στον αέρα. Ο Δημήτρης Υφαντίδης μας έχει χαρίσει μερικές από τις εντυπωσιακότερες τάπες της χρονιάς. Το γεγονός πως δεν είναι δα και δύο μέτρα, καθιστά ακόμα εντυπωσιακότερο το αποτέλεσμα.

Δεν σούταρε πολύ τη φετινή σεζόν. Ξεπέρασε ωστόσο το αναλογικό όριο του ενός τρίποντου ανά παιχνίδι για αυτό και φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα ευστοχίας. Ο Χάρης Σκάλε έχει ποσοστό 40%, ένα ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά όταν προέρχεται μέσα από λίγα λεπτά συμμετοχής , ερχόμενος κρύος από τον πάγκο. Όποιος τον αφήσει ελεύθερο…θα το πληρώσει… 


Μπαξεβάνης ο τρίποντος. Γύρισε «σκασμένος» από τη Φιλαδέλφεια της Αμερικής το φθινόπωρο, επειδή δεν συμμετείχε περισσότερο, στο περσινό πάρτι της ομάδας με την άνοδο ως κερασάκι σε μια τούρτα 15 νικών και μόλις 5 ηττών. Ήρθε φουριόζος φέτος πετυχαίνοντας 20 τρίποντα ως τώρα, μα κανείς δεν ξέρει πόσες φορές ακόμα θα το επαναλάβει. Είναι καυτός και επιθυμεί … μανιωδώς να το αποδεικνύει καθημερινά.

«Πόντος Λελέβοσε» ή Τάσος Ιωαννίδης, διαλέγετε και παίρνετε. Τι να πει κανείς για αυτό το παιδί. Μπήκε απροπόνητος στο παιχνίδι του Δίου απέναντι στο Βαφύρα και πήρε μέσα σε 19 λεπτά, 14 ριμπάουντ ενώ πέτυχε και 14 πόντους. Είναι ο παίκτης που μπορεί το ίδιο εύκολα να πάρει αλλά και να χάσει ένα παιχνίδι, ολότελα μόνος του. Η προσθήκη του “magneto” Ιωαννίδη στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου, μπορεί υπό συνθήκες να αλλάξει τις αγωνιστικές ισορροπίες της ομάδας. 


Κάπως έτσι η ομάδα μας θα συνεχίσει το ταξίδι της, ένα ταξίδι με 11 ακόμα ανηφορικές στάσεις. Ας μείνουμε μακριά από τραυματισμούς και άτυχες στιγμές, ας ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και όπου μας βγάλει.

Καλή αγωνιστική νέα χρονιά να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.