Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΝΗΡΕΑΣ Κιλκίς: «Υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων σε μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς»

Ανακοίνωση ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», στα πλαίσια της συνεργασίας του με το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς θα υλοποιήσει πρόγραμμα εξοικείωσης με το άγχος με τον τίτλο: "Όλα, αλλιώς", στα 5 τμήματα της Γ΄ Τάξης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 δίωρες συναντήσεις για κάθε τμήμα της Γ΄ Τάξης. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να συμβάλλει στη συναισθηματική ανθεκτικότητα και την ενδυνάμωση των εφήβων, να καλλιεργεί την προαγωγή της ψυχικής υγείας και να διδάσκει σε εφήβους/ες βασικές δεξιότητες, όπως αυτογνωσία, ενσυναίσθηση, αυτοέλεγχο, ικανότητες αλληλεπίδρασης και υπεύθυνη λήψη αποφάσεων.

Στόχος του είναι η κατανόηση της διεργασίας του άγχους, η απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης του άγχους και η εφαρμογή και γενίκευση των μαθημένων αυτών δεξιοτήτων. Η απόκτηση δεξιοτήτων συνδέεται με την ενίσχυση των χαρακτηριστικών και συμπεριφορών που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αγχογόνων καταστάσεων(π.χ. αυτοέλεγχος, τεχνικές επίλυσης προβλημάτων, οργάνωση χρόνου), καθώς και με τη βελτίωση των δυσλειτουργικών στοιχείων(π.χ. δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, σωματική ένταση, αναβλητικότητα). 

Το πρόγραμμα συντελείται μέσα στο θετικό και ενθαρρυντικό πλαίσιο της ομάδας, όπου οι έφηβοι/ες μαθαίνουν αφενός να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται τις ατομικές και προσωπικές τους διαφορές και αφετέρου να υποστηρίζονται και να βοηθούνται μεταξύ τους στη διαχείριση των ανησυχιών τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.