Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

«Η συνείδηση είναι ο στόχος…»

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Κρεσέντο ρατσιστικών, ξενοφοβικών λογυδρίων έχουμε το τελευταίο διάστημα στην Πιερία με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων - μεταναστών.
Βλέπουμε κείμενα στο διαδίκτυο που είναι στην κρίση του καθενός να παρουσιάζον τους πρόσφυγες και μετανάστες σαν «εισβολείς» που ήρθαν να «εποικήσουν» την Ελλάδα, να «βεβηλώσουν» εκκλησίες, νεκροταφεία, να «σκοτώσουν», να «βιάσουν», να «κακοποιήσουν» γέροντες, μικρά παιδιά.

Η καλλιέργεια τέτοιου κλίματος μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι, αφού ορισμένοι εκμεταλλεύονται τα προβλήματα, για να ξεδιπλώσουν μια ρητορεία ρατσιστικού μισούς και να εγείρουν τα πιο αποκρουστικά - αντιδραστικά αντανακλαστικά στην συνείδηση του λαού υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Είναι αυτοί που βαράνε προσοχή όταν η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα πολεμικό ορμητήριο, σε προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανονατοϊκων ιμπεριαλιστών για να αιματοκυλούν τους λαούς, αλλά θεωρούν «πατριωτισμό» να βρίζουν τον φτωχό και κατατρεγμένο ξένο που είναι άλλη θρησκεία και άλλης πολιτιστικής κουλτούρας.

Είναι αυτοί που ενοχλούνται ότι 5 χρόνια υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Κατερίνη και σε περιοχές έξω από αυτήν και αποδείχτηκε ότι μπορούμε να συμβιώνουμε χωρίς προβλήματα και άσχημες καταστάσεις.

Εξάλλου όλοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, είναι εδώ εγκλωβισμένοι εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας – Ε.Ε.

Την ώρα που μπορούμε να βρούμε κοινά σήμερα και να παλέψουμε μαζί ενάντια αυτής της άθλιας - απάνθρωπης συμφωνίας, ενάντια στα hot – spot της ντροπής και στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους, φασιστικοί- ρατσιστικοί κύκλοι βγάζουν όλο το μένος απέναντι τους, παραπληροφορώντας παράλληλα τον λαό, με ψεύδη και συκοφαντίες εκμεταλλευόμενοι την άγνοια πολλών και τον καλλιεργήσιμο φόβο.

Προφανώς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της Ν.Δ. όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια πλαδαρότητα και προχειρότητα με τους μετανάστες και πρόσφυγες να μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα και να βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την απαράδεκτη συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας – Ε.Ε.

Η επιθυμία τους είναι να φύγουν από την Ελλάδα και όχι να μετακινούνται από εδώ και από εκεί σε χώρους ακατάλληλους και μάλιστα σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας αφού η όλη διαδικασία καταγραφής και αιτούντων ασύλων γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και με έλλειμμα στην έγκαιρη ενημέρωση.

Αυτό φωνάζουν και διεκδικούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

το δικαίωμα τους να μετακινηθούν, να πάνε σε χώρες της αρεσκείας τους, να επανασυνδεθούν οικογένειες, να φτιάξουν να οργανώσουν την ζωή τους κόντρα στους πολέμους, την φτώχεια, την εξαθλίωση και δυστυχία.

Αυτοί που θέλουν να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες του λαού καλλιεργώντας κλίμα ξενοφοβίας είναι αυτοί που δίνουν τις καλύτερες υπηρεσίες σε αυτούς που θέλουν τους λαούς διαιρεμένους και με τεχνητές εντάσεις μέσο του εθνικιστικού παροξυσμού να προωθούν τα φιλοιμπεριαλιστικά αντιδραστικά τους σχέδια.

Οι άναρθρες κραυγές και εθνικιστικές υστερίες ποτέ δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν τον άτρωτο γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό που πάλευε κόντρα σε ιμπεριαλιστές κατακτητές (Ιταλούς φασίστες, Γερμανούς ναζί), ενάντια στην ταξική αδικία, την εκμετάλλευση, για ζωή με δικαιώματα.

Αυτός ο πατριωτισμός δεν ξεχωρίζει τους λαούς με βάση το χρώμα, την θρησκεία, την εθνότητα. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα θέλουν να ζήσουν ειρηνικά, να ευημερούν, να ευτυχούν.

Αυτοί που δεν τους αφήνουν για αυτό είναι οι ιμπεριαλιστές, οι αστικές τάξεις των χωρών τους, η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών και μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη, οι αντιλαϊκές πολιτικές που προέκταση τους είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Σε αυτούς να ορθώσουμε τοίχοι αντίστασης, αμφισβήτησης και να τους αντιπαλέψουμε.

Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους τους λαούς γιατί κοινός είναι ο εχθρός. Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και η στυγνή εκμετάλλευση των λαών δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αγωνιζόμαστε - παλεύουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τους πολέμους, τους πρόσφυγες – μετανάστες, την φτώχεια, την πείνα, την αδικία και εξαθλίωση.

Ο φασισμός και ο εθνικισμός δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και θα εξαλειφθούν με την ανατροπή του βάρβαρου αυτού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.