Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Βιωματικά σεμινάρια γονέων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς



Στα πλαίσια δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, θα οργανώσει βιωματικά σεμινάρια με θέμα: "Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας." Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τα μέλη του Δικτύου με ψυχοκοινωνική ειδίκευση.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θέματα όπως:

Επιθετικότητα και ενίσχυση θετικής συμπεριφοράς

Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας

Συναισθηματική έκφραση των παιδιών

Θέτοντας όρια και κανόνες

Αυτοεικόνα και αυτοεκτίμηση

Ενθάρρυνση

Διαχείριση συγκρούσεων

Δημιουργία θετικών σχέσεων





Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία τού να είναι γονιός.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς- Ανδρέα Παπανδρέου 3 στο Κιλκίς. Η έναρξη θα γίνει τον Ιανουάριο 2020 και η διάρκεια τους θα είναι 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις σε πρωινές ώρες. Συντονίστριες των σεμιναρίων θα είναι η ψυχολόγος, Μπογιατζάκη Βασιλική & η Κοινωνική Λειτουργός, Ελένη Κωνσταντινίδου, υπάλληλοι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κιλκις.

Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας), καθώς και από το site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας Κιλκίς ή Π.Ε Κιλκίς και στη συνέχεια ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) ή στο link του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=754. Συμπληρωμένη η αίτηση αποστέλλεται στα e-mail:va.mpogiatzaki@kilkis.pkm.gov.gr, el.konstantinidou@kilkis.pkm.gov.gr ή μέσω φαξ 2341079728 & 2341079724 ή κατατίθεται στην υπηρεσία (Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Ισόγειο, Ανδρέα Παπανδρέου 3), μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2019.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:

23413-53602

23413-50182

23413-53604

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. O αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι έως 15 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.