Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κιλκίς: "Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων"

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από την Περιφέρειά μας.


Έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσής τους και την ασφαλή τους γήρανση. Η δράση αφορά κυρίως άτομα που ζουν μόνα ή και σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.) που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας.

Η υπηρεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον κοινωνικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας εξυπηρετώντας την κοινωνική ανάγκη για τη στήριξη και ένταξη της ευάλωτης ομάδας ηλικιωμένων που διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Η υπηρεσία προς τους ηλικιωμένους θα περιλαμβάνει:

α) τη λειτουργία Κέντρου 24ης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων και

β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε σε ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το αντικείμενο του θέματος την Δευτέρα 16/12/2019 και ώρα 09:30 στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “Περικλής Κολότσιος” που βρίσκεται στο Κιλκίς, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 3. Στην συνάντηση αυτή θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι σκοποί και οι στόχοι του έργου, αλλά και οι διαδικασίες λειτουργίας του.

Πρόγραμμα ενημερωτικής συνάντησης:
09:15-09:30 Προσέλευση

09:30-09:45 Χαιρετισμοί από την ΠΕ Κιλκίς

09:45-10:00 Σύντομη παρουσίαση του Έργου

10:00-10:45 Ανάπτυξη των διαδικασιών προσέλκυσης και ένταξης στο έργο

10:45-11:00 Παρουσίαση του Τεχνικού Εξοπλισμού και των διαδικασιών παρακολούθησης των ωφελουμένων

11:00-11:45 Ερωτήσεις - Συζήτηση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.