Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης.

Περισσότεροι από 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι) θα εκθέσουν τα προϊόντα τους ενώ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας), μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι Άναμα Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής, μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου κ.ά.

Επίσης, θα παρουσιαστούν σπάνια μέλια (μέλι με σπιρουλίνα, με μαύρη σοκολάτα, με γκότζι μπέρι, μύρτιλο και μαστίχα, βιολογικές ποικιλίες κ.α), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού(φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι, ελληνική Τεκίλα με μέλι, ρακόμελο κ.ά.), το ιδιαίτερο παστέλι από τη Μάνη με ιστορία 115 χρόνων, καθώς και χειροποίηταφυσικά καλλυντικά.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι από: τα νησιά (Κάλυμνο, Ικαρία, Φούρνους, Θάσο, Κέα, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Λήμνο, Σάμο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Χαλκιδική, Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι, Ροδόπη, Κιλκίς, Πιερία, Πρέβεζα, Δωδώνη) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία).

Τους επισκέπτες περιμένουν πολλά, γλυκά κεράσματα ενώ τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εργαστήρια χειροτεχνίας (Craft Room by Agapi), καθώς και ένα βιωματικό ταξίδι στον κόσμο της μέλισσας από τους εκπαιδευτικούς του Bee Camp.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Διαγωνισμός Μελιού Εξαιρετικής Ποιότητας (High Quality Honey Contest), με στόχο την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών μελιών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το 10ο Συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι & τα Προϊόντα Μέλισσας, όπου καταξιωμένοι επιστήμονες, ερευνητές, εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων, επιχειρηματίες και μελισσοκόμοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους επαγγελματίες του κλάδου.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η αθρόα παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει μεγάλη ενθάρρυνση για τους 30 χιλιάδες μελισσοκόμους της χώρας, από τους οποίους περίπου οι 20 χιλιάδες είναι νέοι άνθρωποι, ηλικίας μέχρι 35 ετών.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛΠαρασκευή 6/12 16:00 – 21:00
Σάββατο 7/12 10:00 – 21:00
Κυριακή 8/12: 10:00 – 21:00
Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για AMEA και παιδιά έως 12 ετών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΟΣΣ · ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ • Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276 • Email:info@greekhoneyfestival.gr www.greekhoneyfestival.grwww.facebook.com/ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΜΕΛΙΟΥ

                                ---------------------------------
Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest διοργανώνεται στo πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στις 6, 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:

Την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών μελιών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.

Τη γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών μελιών.

Την ανάδειξη του καλύτερου μελιού ανά κατηγορία, όπου ανήκει.

Ο μοναδικός αυτός διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός οργανώνεται για πρώτη φορά. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν από την ομάδα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε μέλι θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Τα μέλια που θα βραβευθούν θα φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο HIGH QUALITY HONEY CONTEST, που κατέκτησαν. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 07/12/19.

Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού 2019, με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις που συνεπάγονται, αφορά όλους τους μελισσοκόμους και τις μελισσοκομικές επιχειρήσεις της χώρας, που παράγουν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους κωδικούς που εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να σας φέρουν διακρίσεις.

Η συμβολική τιμή συμμετοχής κάθε κωδικού σας στο διαγωνισμό είναι 120€ πλέον ΦΠΑ 24%.

Για κάθε συμμετοχή θα πρέπει, εκτός από το αντίστοιχο ποσό, να αποστείλετε αναλυτικό πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης καθώς και συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη φόρμα.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.