Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Φραγγίδης: Δεν τιμούν τη Δικαιοσύνη οι κενές υπουργικές θέσεις


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Φραγγίδης, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis, τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. τόσο για την εν λόγω συζήτηση και ψηφοφορία όσο και για την άποψη του κόμματος σχετικά με την παροχή δικαιώματος ψηφοφορίας στου Έλληνες του εξωτερικού.

Ο κ. Φραγγίδης ήταν αρνητικός στην εικόνα που παρουσίασε η Βουλή με τις κενές υπουργικές θέσεις και την απουσία της ΝΔ από τη διαδικασία, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο «δεν τιμάει ούτε την πολιτική ούτε τη Δικαιοσύνη». Ακόμα περισσότερο όμως, «αμαυρώνεται η εικόνα και το κύρος της Δικαιοσύνης», με την απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου από την οποία φαίνεται ότι «υπάρχει μεγάλη διαμάχη μέσα στη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς».

Συνολικά για το σκάνδαλο Novartis υποστήριξε πως «υπάρχει και είναι γεγονός, ωστόσο, το χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν πολιτικούς αντιπάλους και αυτό είναι το αρνητικό στοιχείο». Η στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. μετά και την ομιλία της αρχηγού, Φώφης Γεννηματά, είναι επιφυλακτική τόσο ως προς την ουσία της διαδικασίας όσο και ως προς τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «γρήγορα αρχίζει και ξεχνάει και προχωράει με το κομματικό και φιλελεύθερο στοιχείο της δεξιάς».

Ο κ. Φραγγίδης θεωρεί πως «με τις κινήσεις που κάνει ο Μητσοτάκης στην πρακτική, περνάει θέσεις δεξιές της ΝΔ, ωστόσο παίρνοντας στελέχη από τον κεντρογενή χώρο, προσπαθεί να αλλάξει το πρόσωπο της παράταξης και να φανεί ότι είναι πιο κεντρώο». Αναφορικά με το ΚΙΝ.ΑΛ. και τις επόμενες κινήσεις τους, ο κ. Φραγγίδης υπογράμμισε πως το κόμμα πρέπει να αποδείξει «ότι είναι μια δύναμη ωφέλιμη για την πατρίδα και ότι χρειάζεται αναμεσά στους δυο πόλους μια άλλη δύναμη που να μπορεί να κρατάει κάποιες ισορροπίες». Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο «πρέπει να αποσαφηνιστεί στον κόσμο το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του ΚΙΝ.ΑΛ.

Μίλησε ακόμα για την ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού και τη γραμμή που ακολουθεί το κόμμα του σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ουσιαστικά το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι σύμφωνο με την παραχώρηση του δικαιώματος αυτού κάτω, όμως, από προϋποθέσεις. Πέρα από το ότι «θα βγούμε κερδισμένοι ως χώρα», ο κ. Φραγγίδης υποστήριξε πως κάτι τέτοιο θα αποτελέσει «ένα ερέθισμα για να αποκτήσουμε πιο στενές σχέσεις με τους Έλληνες του εξωτερικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.