Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στη Braila της Ρουμανίας

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, 6 μαθητές και 2 καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς ταξίδεψαν στη Braila της Ρουμανίας στα πλαίσια προγράμματος Erasmus “Be the change you want to see” και συγκεκριμένα στο σχολείο «Nikos Kazantzakis».Την Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος αρχικά με εκδηλώσεις καλωσορίσματος και στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχολείων, των πόλεων και των χωρών όλων των συνεργαζόμενων εταίρων στο πρόγραμμα. Αμέσως μετά ακολούθησε μια περιήγηση στην πόλη. 

Την Τρίτη και την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν υποδειγματικές διδασκαλίες, ενώ τα απογεύματα είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας σε δημιουργικά εργαστήρια και τα παιδιά να συναναστραφούν με συνομηλίκους τους άλλων χωρών. 

Την Τετάρτη πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στην τοποθεσία Gura Portitei στο Δέλτα του Δούναβη με τη Μαύρη Θάλασσα και απολαύσαμε το μαγευτικό τοπίο. 

Την Πέμπτη επισκεφτήκαμε το Salina Tirgu Ocna, ορυχείο εξόρυξης αλατιού όπου περιηγηθήκαμε και τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ψυχαγωγίας.

Την Παρασκευή σε ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση δόθηκαν στα παιδιά τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους.

Το Σάββατο επιστρέψαμε γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, υπέροχες αναμνήσεις και ανυπομονησία για το επόμενο εκπαιδευτικό ταξίδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου