Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα χρονιά, νέα διάθεση, νέες δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids Κιλκίς
Άλλη μία εβδομάδα τελείωσε για τις δυο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Junior, με την έναρξη των σχολείων να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των παιδιών μας. Έτσι, θέλοντας να τιμήσουμε κομβικό αυτό γεγονός στη ζωή των μαθητών μας, αφιερώσαμε την ώρα των εικαστικών στην κατασκευή ενός εβδομαδιαίου προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να καταγράψουν το χειμερινό τους πρόγραμμα σε μια δική τους πολύχρωμη κατασκευή. 

Ακόμη, την ώρα της ζωγραφικής, αφού συζητήσαμε για το πώς λειτουργούσαν τα σχολεία παλαιότερα, σχολιάσαμε τον πίνακα “What’s your name” του John George Brown, τον οποίο έπειτα τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Παράλληλα, την ώρα της δημιουργικής γραφής, αφού τα παιδιά μοιράστηκαν εμπειρίες τους από την πρώτη μέρα στο σχολείο, τις κατέγραψαν σε ένα μικρό κειμενάκι περιγράφοντας τους δασκάλους, τους συμμαθητές αλλά και τις προσδοκίες τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα καινούρια μας βιβλία όμως χρειάζονται όμορφους και πρωτότυπους σελιδοδείκτες. Γι’ αυτό βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και κατασκευάσαμε μικρά χάρτινα ποντικάκια και μολυβάκια. Διακοσμήσαμε τους σελιδοδείκτες μας με κορδέλες και καραμελίτσες και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το διάβασμα για να μπορέσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε.

Επιπλέον, από τα σχολικά μας είδη δε θα μπορούσε να λείπει και μία μολυβοθήκη. Η δική μας μολυβοθήκη πήρε τη μορφή ενός καλού μαθητή, ο οποίος θα μας κρατάει συντροφιά την ώρα που διαβάζουμε και θα μας βοηθάει να τελειώνουμε τα μαθήματα μας.

Μολυβοθήκη όμως κατασκευάσαμε και την ώρα των αγγλικών, ώστε να μπορέσουμε να ταξινομήσουμε καλύτερα τα μολύβια και τις ξυλομπογιές μας. Βάψαμε λοιπόν ρολά από χαρτί, σχηματίσαμε το πρόσωπο του σαλιγκαριού μας και κόψαμε χρωματιστά λουλουδάκια για να το διακοσμήσουμε. Ενώσαμε τις δημιουργίες μας και η μολυβοθήκη μας ήταν έτοιμη για χρήση.

Η καινούρια χρονιά όμως σηματοδοτεί και την έναρξη καινούριων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων. DANCE O’ CLOCK λοιπόν είναι η καινούρια μας δραστηριότητα, της οποίας το πρώτο μάθημα πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Σε αυτό, αφού κάναμε την προθέρμανσή μας, αρχίσαμε να μαθαίνουμε τις πρώτες χορευτικές κινήσεις του μοντέρνου χορού μας, ενώ μέχρι το τέλος του μαθήματος είχαμε ήδη μάθει την πρώτη μας χορογραφία!!

Μία ακόμη καινούρια δραστηριότητα που προστίθεται στο πρόγραμμά μας είναι και το Outdoor kids bike, η εκμάθηση και προπόνηση ποδηλασίας σε εξωτερικό χώρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βασικές αρχές προσαρμογής των παιδιών με το ποδήλατο, τήρηση κανόνων ασφαλείας και οδικής συμπεριφοράς, χωρίς φυσικά να λείπει το παιχνίδι, η διασκέδαση και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 16:00-17:00μ.μ. με αφετηρία το ΚΔΑΠ Kinesis for Junior. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις γραμματείες των δομών μας.

Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.