Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Η ταινία “Τι Θα Πει ο Κόσμος - What Will People Say” στο δημοτικό σινεμά Κιλκίς


Δελτίο τύπου Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ μια ταινία ξεχωριστή, ιδιαίτερη, συνταρακτική με τίτλο “Τι Θα Πει ο Κόσμος - What Will People Say”

Η ταινία θα προβληθεί μόνο μια φορά... Μην την χάσετε

Η Πακιστανή μεγαλωμένη στη Νορβηγία σκηνοθέτης Ιράμ Χακ επιστρέφει μετά το «I Am Yours», με ένα συνταρακτικά αληθινό αυτοβιογραφικό φιλμ για τις δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στην παράδοση και την ελευθερία.

Η Χακ σκηνοθετεί με όρους θρίλερ και προσωπικής περιπέτειας ένα λυρικό δράμα σύγκρουσης αξιών, δίνοντας δυτικόστροφη δυναμική σε μια ακανθώδη κατάσταση, όπου πολλά παιδιά καλούνται να ενσωματωθούν στη νέα τους πατρίδα την ίδια στιγμή που η κοινωνία από την οποία προέρχονται τους έχει μια βίαια αντίθετη γνώμη. Η ταινία είναι επίσημη υποβολή της Νορβηγίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2019 (οι σκηνές του Πακιστάν γυρίστηκαν στο Ρατζαστάν της Ινδίας).

Η ιστορία της έφηβης Νίσα, καμάρι των Πακιστανών μεταναστών γονιών της και αφομοιωμένη από την τρέχουσα κουλτούρα της Νορβηγίας, ανέμελη σαν τα κορίτσια του άμεσου περίγυρού της και γεμάτη σεβασμό για τον μόχθο των δικών της ανθρώπων, η οποία ζει έναν κανονικό εφιάλτη όταν ο πατέρας της την τσακώνει σε ερωτική περίπτυξη με έναν συμμαθητή της, τον σπάει στο ξύλο, καίει το διαβατήριό της και τη στέλνει με το ζόρι πίσω στο Πακιστάν κάτω από την αυστηρή επιτήρηση των θείων της, είναι εν πολλοίς αυτοβιογραφική, αφού η σκηνοθέτης της συγκεκριμένης ταινίας, η Ιράμ Χακ, βίωσε περίπου τα ίδια βάσανα με τη δική της οικογένεια, που την απήγαγε και την έστειλε κρυφά και παράνομα στον ίσιο δρόμο της παράδοσης.

Τι Θα Πει ο Κόσμος
What Will People Say

Νορβηγία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Δανία


Σκηνοθεσία: Ιράμ Χακ

Σενάριο: Ιράμ Χακ

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μοζχντάχ, Αντίλ Χουσεΐν, Εκαβαλί Κάνα

Διάρκεια: 106 λεπτά

Επίσημη συμμετοχή της Νορβηγίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2019

14 Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.