Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

«Ο λαός του Κιλκίς έχει ανάγκη από αγωνιστή βουλευτή του ΚΚΕ»

Υπογράφει ο Κώστας Σιδηρόπουλος
Υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΚΚΕ
Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε. Στις 8 όμως…;
Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι βουλευτές του είναι οι μόνοι που μιλούν για την επόμενη μέρα των εκλογών και πώς ο λαός θα βγει πιο δυνατός.

Στις 8 Ιουλίου, σημασία δεν θα έχει η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο ή αν η κυβέρνηση θα είναι αυτοδύναμη ή όχι, ούτε ποιος θα εφαρμόσει τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γι’ αυτό ο λαός δεν πρέπει να δώσει «συγχωροχάρτι» με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις εκείνες που ψήφισαν, εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, τα ματωμένα πλεονάσματα, τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν το λαό στη γωνία να πληρώνει τα δικά τους σπασμένα.

Ο λαός του Κιλκίς δεν έχει ανάγκη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια δεν έχουν διεκδικήσει το παραμικρό για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Στις 8 Ιουλίου σημασία δεν θα έχει να βγει δυνατό ένα ακόμα κόμμα «μίας χρήσης» που εξαφανίζεται όσο γρήγορα εμφανίζεται.

Τέτοια κόμματα είδαμε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια, όπως το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ, την ΕΝΩΣΗ ΚΕΤΡΩΩΝ και άλλα. Αφού έπαιξαν το ρόλο τους, εκτόνωσαν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, τελικά στήριξαν το σύστημα, τις κυβερνήσεις και είτε εξαφανίστηκαν είτε επέστρεψαν στη μήτρα τους.

Τώρα εμφανίζονται «νέα» δήθεν κόμματα, του Βελόπουλου «Ελληνική Λύση» και του Βαρουφάκη «ΜεΡΑ 25», για να παίξουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο.

Η ψήφος σ’ αυτά τα κόμματα είναι χαμένη από χέρι για το λαό.

Ο λαός του Κιλκίς δεν έχει ανάγκη από τέτοια κόμματα που την επόμενη μέρα θα καταθέσουν την ψήφο του στην κυρίαρχη πολιτική.

Στις 8 Ιουλίου σημασία θα έχει το ΟΧΙ στο μαύρο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

Ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να την πετάξει έξω από τη Βουλή και να απομονώσει ακόμα περισσότερο αυτό το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα.

Ο λαός του Κιλκίς δεν έχει ανάγκη από φασίστα βουλευτή, ο οποίος έτσι κι αλλιώς στηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και των βιομηχάνων και το μόνο που καλλιεργούσε τόσα χρόνια ήταν το μίσος, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Στις 8 Ιουλίου, την επόμενη μέρα, σημασία έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ…

… για να είναι δίπλα στο λαό και να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει.

… για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση, για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για στήριξη των αγροτών και των επαγγελματιών, για μέτρα προστασίας των ανέργων, των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, των ΑμΕΑ, για δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια και παιδεία, αθλητισμό και πολιτισμό, για κατοικία και διακοπές στην λαϊκή οικογένεια κ.ά.

… για να οργανωθεί η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος για την εργατική τάξη, τη νεολαία, το λαό.

Η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Έχει τεράστιες δυνατότητες βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, που μπορούν να εξασφαλίσουν λαϊκή ευημερία και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να ανοίξει μόνο με τους αγώνες του λαού και ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς έχει ανάγκη από κομμουνιστή βουλευτή, που θα μπαίνει μπροστά για να ανοίξει αυτός ο δρόμος.

Αυτός ο δρόμος είναι στο χέρι του λαού να τον ανοίξει με τη δράση του και την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.