Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Αναζητείται ηθικό πλεονέκτημα για τη ΝΔ στην Πέλλα

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στους φίλους της παράταξης στο νομό Πέλλας, για την επιλογή υποψηφίου που λέγεται ότι θα φιλοξενηθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, καθώς σύμφωνα με στοιχεία δεν είναι καθ’ όλα “καθαρός” και επομένως προκύπτει θέμα με το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δεν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος του σε καμία περιφέρεια της χώρας άτομα που έχουν διαφορές με τη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα όμως φαίνεται ότι ορισμένοι που έχουν την ευθύνη της κατάρτισης των γαλάζιων ψηφοδελτίων δεν λαμβάνουν υπόψη τους την τοποθέτηση του προέδρου και σπεύδουν να μην χαλάσουν καρδιές ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Τέτοια είναι και η περίπτωση ενός αυτοδιοικητικού προσώπου από το νομό Πέλλας, ο οποίος χρησιμοποιεί τους πολιτικούς του φίλους για να εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα. Είναι γνωστό στην περιοχή, ότι ο εν λόγω κύριος έχει σε βάρος του νομικές εκκρεμότητες με οφειλές στο δημόσιο. 

Συγκεκριμένα η οικογένεια του διατηρούσε κυλικείο στο νοσοκομείο Γιαννιτσών στο όνομα της υπέργηρης γιαγιάς του και ο ίδιος μαζί με τους γονείς του διαχειρίζονταν τα οικονομικά του κυλικείου. Η διάρκεια της μίσθωσης είχε ορισθεί από 1ης Αυγούστου του 2011 έως 31 Ιουλίου του 2016 και το μηνιαίο μίσθωμα για το πρώτο μισθωτικό έτος ήταν 21.250 ευρώ. Η επιχείρηση κατέληξε να χρωστάει 397.838 ευρώ στο δημόσιο καθώς για συνεχές χρονικό διάστημα δεν κατέβαλε τα μισθώματα όσο διαρκούσε η σύμβαση.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι συνεπής προς τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το δημόσιο και ούτε είναι τόσο “καθαρός” όσο επιθυμεί να φαίνεται, εν τούτοις επιθυμεί δέκα ημέρες μετά την επανεκλογή του σε αυτοδιοικητική θέση να είναι υποψήφιος βουλευτής και ζητά εκ νέου την ψήφο των πολιτών της Πέλλας με το πρόσχημα της εντιμότητας και της καθαρότητας.

Τελικά με ποια πρόσωπα θα γίνει η επανεκκίνηση; Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ηθικό και πολιτικό παράλληλα, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να διακατέχονται από αρχές εντιμότητας και καθαρότητας και στον επαγγελματικό τους βίο. Με ποιο ηθικό βάρος θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του; Θα τους πει «γράψτε την επιχείρηση στο όνομα της ηλικιωμένης γιαγιάς σας, αφήστε χρέη και όλα καλά»;

Είναι προφανές ότι το ηθικό πλεονέκτημα αφορά τους πάντες χωρίς εξαιρέσεις και η περιφρούρηση του είναι μείζον ηθικό και τελικά πολιτικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.