Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Σαν βραβευμένο Οικολογικό Σχολείο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε περιβαλλοντικές δράσεις για την σημαντική αυτή ημέρα, οπότε φροντίσαμε να συνδυάσουμε τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα με την ετήσια ημερήσια εκδρομή του Σχολείου.

Έτσι, την Τετάρτη 5/6, επισκεφτήκαμε την παραλία Κορινού (Πιερίας), όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να μελετήσουν και να απολαύσουν ένα παράκτιο οικοσύστημα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Έγινε κάποια προεργασία στο σχολείο, καθώς ασχολούμαστε με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης συνολικά σαν σχολική κοινότητα και κάποιες τάξεις ασχολήθηκαν φέτος, πιο συγκεκριμένα, με τα υδάτινα οικοσυστήματα. Η συνέχεια έγινε στο πεδίο, την περιοχή της εκδρομής. Με την εθελοντική συμμετοχή των παιδιών της Ε’ και της ΣΤ’ καθοδηγήθηκαν οι μικρότεροι να παρατηρήσουν το παράκτιο οικοσύστημα, να συλλέξουν φυσικά υλικά, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και τελικά να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό κατασκευής κάστρου στην άμμο!

Ο διαγωνισμός είναι ενεργός ως Δευτέρα (10/6) μεσημέρι και μπορεί να ψηφίσει όποιος επιθυμεί, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς και ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://5dim-kilkis.kil.sch.gr/joomla/index.php/activities/2014-05-30-10-36-15/573-diagonismos-kastrou-stin-ammo-psifiste

Επιστρέφοντας στο σχολείο, για την αποτίμηση των δράσεων, αποτυπώσαμε εντυπώσεις, σκέψεις και απόψεις για το Περιβάλλον και την προστασία του, σε ένα μεγάλο ταμπλό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.