Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Τα νέα του ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς (13/5/2019)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Η πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα ήταν γεμάτη με ανοιξιάτικες δραστηριότητες στις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors. Καθώς λοιπόν βρισκόμαστε στο απόγειο της Άνοιξης, ασχοληθήκαμε, με τους μικρούς μας καλλιτέχνες, με το πιο όμορφο έντομο, την πεταλούδα. 

Συζητήσαμε για τον κύκλο και τη διάρκεια ζωής της και αποτυπώσαμε τα στάδια αυτά στην κατασκευή μας. Με απλά υλικά δημιουργήσαμε τα αυγά, την κάμπια, τη χρυσαλλίδα και τέλος την πεταλούδα. Έπειτα, χρωματίσαμε φίλτρα του καφέ, τα βουτήξαμε σε νερό και οι πεταλούδες μας ήταν έτοιμες να πετάξουν.

Ένα άλλο έντομο με το οποίο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ήταν η αράχνη. Ποιά ήταν λοιπόν η Αράχνη στη μυθολογία και ποιά η σύνδεσή της με την θεά Αθηνά; Αφού γνωρίσαμε το σχετικό μύθο, αναφερθήκαμε και στην σπουδαία τέχνη του αργαλειού. Έπειτα, ακολουθήσαμε το παράδειγμα της αράχνης και υφαίναμε κι εμείς τα δικά μας υφαντά. Παράλληλα, την ώρα της δημιουργικής γραφής, προσπαθήσαμε να φανταστούμε τι έντομο θα θέλαμε να είμαστε και το αποτυπώσαμε στο χαρτί. Οι μικροί μας συγγραφείς ενθουσιάστηκαν και συνέθεσαν εντυπωσιακές ιστορίες.

Επιπλέον, ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα και με τα συναισθήματα. Αφού τα είπαμε στα αγγλικά και είδαμε ότι θυμόμαστε όλες τις λεξούλες, ζωγραφίσαμε πάνω σε πιατάκι ο καθένας ένα προσωπάκι που απεικόνιζε κάποιο συναίσθημα. Στο τέλος γράψαμε από κάτω πως νιώθει η φατσούλα μας και κολλήσαμε ένα ξυλάκι, ώστε να μοιάζει με μία μάσκα συναισθήματος.

Από την άλλη, τα μαθήματα ρομποτικής έχουν αρχίσει να έχουν αέρα καλοκαιρινό αφού σε ένα από αυτά μεταφερθήκαμε στο βυθό της θάλασσας κατασκευάζοντας το δικό μας ψαράκι, το οποίο ταΐσαμε και προσπαθήσαμε να μιμηθούμε τις κινήσεις του μαθαίνοντας το να κολυμπάει. Όλα αυτά τα κάναμε χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα χρωμάτων, τον αισθητήρα υπερήχων και τον μεσαίο κινητήρα. 

Ενώ, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό, κατασκευάσαμε ηλεκτρικές ρομποτικές σκούπες, έτοιμες να καταβροχθίσουν οποιοδήποτε σκουπίδι βρεθεί στο δρόμο τους. Η ρομποτική μας σκούπα συγκέντρωνε στον αποθηκευτικό της χώρο τα σκουπίδια με τη βοήθεια των πτερυγίων της, που έπρεπε να έχουν φορά στο εσωτερικό της, για να τα προωθούν εύκολα προς τα εκεί.

Μετά από όλη αυτή τη δουλειά είναι λογικό να πεινάσουμε. Το μενού μας αυτή την εβδομάδα είχε λαχταριστά και εύκολα γλυκά. Αρχίσαμε με το αγαπημένο σε όλους κέικ. Οι masterchefs μας έριξαν ένα ένα τα υλικά στο μίξερ και σύντομα το μείγμα μας ήταν έτοιμο. Το βάλαμε για ψήσιμο και σε μία ώρα γεμίσαμε τις κοιλίτσες μας με αυτό. Συνεχίσαμε με μια εύκολη αλλά πεντανόστιμη μπουγάτσα, με τρία μόνο υλικά: φύλλα κρούστας, ζαχαρούχο και βιτάμ. Μόλις τη βγάλαμε από το φούρνο την πασπαλίσαμε με άχνη και κανέλα και πολύ σύντομα η μπουγάτσα μας είχε εξαφανιστεί!

Από την εβδομάδα μας δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και δραστηριότητας αφιερωμένες στις μανούλες, αφού αυτή την Κυριακή είναι η Γιορτή της Μητέρας. Έτσι, τα παιδιά μας στα μαθήματα ζωγραφικής προσπάθησαν να αποτυπώσουν με το δικό τους τρόπο το γνωστό πίνακα του Gustav Klimt «Μητέρα και Παιδί». Ακόμη, οι μικροί μας καλλιτέχνες ετοίμασαν και ένα μικρό έργο τέχνης βουτώντας τις παλάμες τους σε μωβ χρώμα, τραβώντας πράσινες γραμμές με τα πινέλα τους και προσθέτοντας λευκό γκοφρέ. Ολοκλήρωσαν το έργο τους με ένα δίστιχο βγαλμένο μέσα από την καρδιά τους.

Κλείσαμε την εβδομάδα μας φτιάχνοντας κάρτες για τις μανούλες μας, ένα πρόσωπο αναντικατάστατο για το κάθε παιδί, γεμάτο γλυκύτητα και τρυφερότητα, μέσα στις οποίες προσθέσαμε ποιήματα που έγραψαν τα παιδιά μας την ώρα της δημιουργικής γραφής. 

Δύο πουλάκια, μια μαμά με το παιδάκι της, αποτελούσαν την εξωτερική διακόσμηση της κάρτας μας, ενώ μαζί με αυτή φτιάξαμε χειροποίητα τριαντάφυλλα την ώρα των εικαστικών και λαχταριστά σοκολατάκια την ώρα την μαγειρικής για να τη συνοδέψουν. Όλα αυτά σκοπεύουμε να της τα δώσουμε μαζί με ένα τρυφερό φιλί και μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά! Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μανούλες του κόσμου!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.