Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ομιλία του Γιάννη Φαχουρίδη στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Γιάννη Φαχουρίδη
Με τη μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Φαχουρίδη στο Παλιό Αγιονέρι. 

Στην ομιλία παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Εκλογική Περιφέρεια Πικρολίμνης: Αδαμίδης Χαράλαμπος, Γρηγοριάδου Άννα, Σιδηρόπουλος Κώστας, Σιδηροπούλου Βαρβάρα, Στολτίδου Σοφία καθώς και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από την Εκλογική Περιφέρεια Κιλκίς Βλαχόπουλος Γιώργος.

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των Τοπικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι το δίλημμα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο λαός ενιαία σε όλες τις κάλπες είναι «αν θα συνεχίσει να στηρίζει τα κόμματα και τους πολιτικούς που τον έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση με την οποία δεν είναι ευχαριστημένος ή θα δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη δύναμη που βάζει στο επίκεντρο της πολιτικής του τις Σύγχρονες Λαϊκές Ανάγκες».

Σημείωσε ότι «επειδή μετά την απομάκρυνση από την κάλπη είναι αργά για δάκρυα απογοήτευσης», χρειάζεται ο λαός να σκεφτεί με κριτήριο ποιος ήταν δίπλα του όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναδείκνυε προβλήματα, αγωνιζόταν για την επίλυσή τους μέσα και έξω από τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, την Ευρωβουλή.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Φαχουρίδης, αναφέρθηκε στη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, όλα τα προηγούμενα χρόνια και στη στάση όσων σήμερα διεκδικούν να γίνουν δήμαρχοι.

Εξήγησε ότι μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθετε θέματα για το ο συμφέρον του λαού, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι αποδέχονταν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, την παράδοση έργων σε εργολάβους, τη μείωση του προσωπικού, τους αυξημένους φόρους, τη συρρίκνωση του δικτύου των παιδικών σταθμών, την εγκατάλειψη της σχολικής στέγης κ.ά.

Σημείωσε, ότι υποψήφιοι όπως οι κ. Τσαντάκης και Κυριακίδης έχουν σοβαρές ευθύνες για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος σήμερα, γιατί άσκησαν διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στην ίδια πλευρά βρίσκεται και ο κ. Τονικίδης ο οποίος στήριζε τις βασικές κατευθύνσεις της διοίκησης (π.χ. προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα, αποφάσεις που απέρρεαν από αυτά τα δύο κτλ).

Ενώ, σε ότι αφορά τους «νέους» υποψήφιους κ. Καζαντζίδη και κ. Αγαθόπουλο εξήγησε ότι μόλις προεκλογικά θυμήθηκαν τα προβλήματα του Δήμου και όλο το προηγούμενο διάστημα δεν άσκησαν κριτική στη διοίκηση του Δήμου.

«Οπότε», εξήγησε , «όποιος από τους υπόλοιπους υποψήφιους και αν εκλεγεί θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τη διοίκηση Σισμανίδη».

Ακόμα, ο Γιάννης Φαχουρίδης, επισήμανε ότι σε όσες προτάσεις κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς την περασμένη πενταετία, οι οποίες ήταν για το όφελος του λαού του Κιλκίς, βρήκε τείχος και άρνηση από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Τέτοιες προτάσεις ήταν:

-  Η μείωση των δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών, ειδικά για άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ, άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
-  Η προστασία των απολυμένων και μακροχρόνια άνεργων από τα εργοστάσια του Κιλκίς. -  Η μείωση των τιμολογίων του νερού και μέτρα για την ποιότητα του νερού. -  Η αύξηση των παιδικών σταθμών και η μείωση των τροφείων. -  Η κατασκευή νέων σχολείων και η επισκευή των ήδη υπαρχόντων κ.ά.

Γι’ αυτό, τόνισε, χρειάζεται να δυναμώσει κι άλλο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ώστε με περισσότερους συμβούλους να μπορεί κάνει πράξη τις προτάσεις που καταθέτει, όπως έχουν γίνει πράξη εκεί που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει τη διοίκηση (π.χ. Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή, Ικαρία).

Ο λαός του Κιλκίς έχει ανάγκη από δημοτική αρχή που θα βάζει στο επίκεντρο την Ικανοποίηση των Σύγχρονων Λαϊκών Αναγκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.