Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

"Μαρία Ιωαννίδου, μας έκανες υπερήφανους..."


Της Δέσποινας Μοσχούτα
Μέσα σ' ένα δυσμενές περιβάλλον, σε μια Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό, οι φοιτητές Φυσικής του ΑΠΘ μας εκπλήσσουν ευχάριστα.
Δούλεψαν σκληρά για πολλούς μήνες με πνεύμα συλλογικό διοργανώνοντας το τρίτο συνέδριο προπτυχιακής έρευνας στη Φυσική, μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ PATh.


Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου υπήρξε μαζική συμμετοχή των φοιτητών, 160 σύνεδροι πήραν μέρος μεταξύ των οποίων φοιτητές και από άλλα τμήματα της χώρας.

Στο πλαίσιό του, πραγματοποιήθηκαν 32 ομιλίες σχετικά με την πτυχιακή εργασία, την πρακτική άσκηση ή τα projects που ανέλαβαν οι ομιλητές σε προπτυχιακό επίπεδο,  εκπροσωπώντας κάθε τομέα του τμήματος, και δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στους συνέδρους να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που προσφέρονται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φοιτητές, παρουσίαζε το γεγονός, ότι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες καθηγητών, λαμπρών επιστημόνων της φυσικής, όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και από διάσημα πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

Όλα αυτά χάρις στις σκληρές προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής και της εικοσαμελούς ομάδας των φοιτητών.

Υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης ήταν μία Κιλκισιώτισσα η Μαρία Ιωαννίδου κάτοικος Πολυκάστρου με καταγωγή από τους Ευζώνους, προπτυχιακή φοιτήτρια Φυσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.