Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Αμαλία Διαλλινά: Κοινωνική, δραστήρια, δημιουργική και… υπ. Δημοτική σύμβουλος

Για την πρόθεσή της να «δοκιμάσει και να δοκιμαστεί» στα κοινά, μας μίλησε η Αμαλία Διαλλινά υποψήφια δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς με το συνδυασμό «Δήμος ΑΞΙΩΝ» του υπ. Δημάρχου Παύλου Τονικίδη.

-Αμαλία Διαλλινά γιατί υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κιλκίς;
Γιατί όχι και εγώ; Γιατί όλοι μαζί μπορούμε! Αυτό το σλόγκαν, αν γινόταν πράξη σε όλα, κάτι θα βλέπαμε διαφορετικό. Γιατί θέλω να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ. Γιατί έχω όνειρα, ανησυχίες, έχω απογοητευθεί, θέλω τα αυτονόητα, θέλω να προσπαθήσω, θέλω να δω τι είναι αυτό που μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι τόσο δύσκολο να κάνει μια πόλη, την πόλη μου, την πόλη μας πιο «χαρούμενη» σε όλους τους τομείς. Κανείς δεν περισσεύει, αν το καλοσκεφτούμε.

-Γιατί με τον Παύλο Τονικίδη;
Γιατί τον γνωρίζω πολλά χρόνια, γιατί ως ελ. επαγγελματίας γνωρίζει καλά τις ανάγκες, τα προβλήματα, την αγωνία των επαγγελματιών, είναι ευρηματικός, παθιασμένος με ό,τι καταπιάνεται, έχει θέληση και επιμονή, στόχο και σκοπό να αλλάξει πραγματικά την πόλη μας. Είναι ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να πετυχαίνει διευρυμένες συμμαχίες κάτι που θα είναι απαραίτητο για το νέο δήμαρχο και τη νέα μορφή του δημοτικού συμβουλίου, με την εφαρμογή του νέου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έμενα με έπεισε!

-Το Κιλκίς που ζεις και δραστηριοποιείσαι σήμερα σε τρεις λέξεις:
Άοσμο, μουντό, παραμελημένο.

-Το Κιλκίς που οραματίζεσαι σε 3 λέξεις:
Καινοτόμο, υπόδειγμα, προορισμός.

-3 παρεμβάσεις-έργα που θα μπορούσες να προχωρήσεις την επομένη κιόλας των εκλογών αν είχες τη δυνατότητα και τα χρήματα:

Την επόμενη μέρα θα έκανα τα... αυτονόητα, αυτά που καθιστούν την καθημερινότητά μας φυσιολογική, με συνείδηση και υπευθυνότητα.

Θα έφτιαχνα τις ανύπαρκτες διαβάσεις (κάτι τόσο απλό και σοβαρό και την δεδομένη χρονική στιγμή σχεδόν αόρατο στους δρόμους μας).

Θα έδινα χρώμα (με δέντρα, φυτά κλπ) στις απέραντες εκτάσεις τσιμέντου που τόσο μας «στοιχειώνουν».

Διαμόρφωση αναβάθμιση της αγοράς μας (φωτισμός, δρόμοι κλπ).

Διαμόρφωση χωρών πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Ενίσχυση και ανάδειξη χωρών αθλητισμού και πολιτισμού, με εκδηλώσεις περιφερειακής εμβέλειας. Παρασύρθηκα... είπα παραπάνω.

Έχει τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν.

-Κατά την άποψή σου που υστερεί ο Δήμος Κιλκίς;
Δεν έχει όραμα. Δεν έχει στόχο, δεν έχει σκοπό. Τόσο απλά. Υστερεί τρομακτικά στην σχέση του με τους πολίτες του. Ολοένα και λιγοστεύουν τα δείγματα εμπιστοσύνης μεταξύ δήμου και πολιτών και αυτή η σχέση στιγματίζει αρνητικά όλους μας και κυρίως το μέλλον της πόλης μας. Όταν εμείς οι ίδιοι απαξιώνουμε την πόλη μας, σίγουρα δεν μπορούμε να πείσουμε τους ξένους .

-Και που υπερτερεί;
Είμαστε ένας Δήμος με πολύ φιλόξενους κατοίκους. Έχουμε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της Ελλάδος, με τις πιο κερδοφόρες εταιρείες. Το Κιλκίς βρίσκεται μόλις 40 χλμ από την Θεσσαλονίκη και παρότι πολλοί το θεωρούν κακό μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα, όταν ο Δήμος μας φτάσει σε ένα επίπεδο ανάπτυξης σε φυσικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς τομείς. Άρα όπως το Κιλκίς είναι τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη, έτσι και η Θεσσαλονίκη είναι τόσο κοντά στο Κιλκίς.

-Σε περίπτωση εκλογής σου, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου;

Σε περίπτωση εκλογής μου θα ήθελα να συζητήσω με τον δήμαρχό μας και τους υπόλοιπους συμβούλους μας, ποιος τομέας θα ήταν αυτός που θα μπορούσα να προσφέρω, να δουλέψω και να ανταπεξέλθω. Επειδή δεν έχω κανένα μαγικό ραβδάκι για να θεωρήσω ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει, θέλω η διάθεση και η προσπάθειά μου για το καλύτερο να πάει εκεί που αντικειμενικά και προσωπικά θα συμφωνήσουμε και όλοι μαζί θα ανταπεξέλθουμε. Προφανώς μπορώ να δώσω περισσότερα στον τομέα που είναι σχετικός και με την επαγγελματική μου εξειδίκευση.

-Γιατί οι δημότες Κιλκίς να ψηφίσουν την Αμαλία Διαλλινά;
Και όπως αρχικά ξεκίνησα... γιατί να μην με ψηφίσουν; Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν ευθύνη για αυτούς που εκλέγονται. Όταν αναζητούν την αλλαγή πρέπει να αναλογιστούν και πως θα έρθει. Όταν βλέπεις ότι πάντοτε εκλέγονται οι ίδιοι και ταυτόχρονα ο πολίτης μετά την τετραετία -τις τετραετίες, αγανακτεί για το αποτέλεσμα, τι μπορώ να πω γι’ αυτό. Θα επικαλεστώ μια ανάρτηση στα σόσιαλ ενός φίλου: «Όταν έχουμε υποχρέωση κάπου, του πάμε ένα κουτί γλυκά».

Αν αυτό περί υποχρεώσεων σταματήσει και επιτέλους αντιληφθούμε ότι ο πολίτης πρέπει να εξυπηρετείται από τον δήμο και όχι να υποχρεώνεται στον δήμο, ίσως το ξεκαθάρισμα να γίνεται πιο εύκολα και η αλλαγή με πραγματικά αποτελέσματα να λάμψει κάποια στιγμή. Κανείς δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε, δεν προσπαθήσουμε γι’ αυτό.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή τόσο για την Ελλάδα μας, όσο και για την πόλη μας, είμαστε όλοι υπεύθυνοι και οφείλουμε να είμαστε παρόντες.

Καλώ λοιπόν τους συνδημότες μου να με ψηφίσουν να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ! Έχω τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα, τα ίδια προβλήματα, τα ίδια θέλω με όλους. Έχω όμως και την τόλμη να βγω μπροστά και να κριθώ… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.