Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, γοήτευσε και το φιλόμουσο κοινό της Αλεξανδρούπολης

Δελτίο τύπου Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Στην όμορφη Αλεξανδρούπολη ταξίδεψε η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, όπου συμμετείχε στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο, ο Χορωδιακός Όμιλος ΕΥΤΕΡΠΗ Αλεξανδρούπολης.

Η Αλεξανδρούπολη και όλη η Θράκη, εορτάζει κάθε χρόνο, στις 14 Μαΐου τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Συμμετείχαν, οι χορωδίες, Ιάσμου Κομοτηνής, με μαέστρο τον Χρήστο Ναλμπάντη, η χορωδία του Ομίλου ΕΥΤΕΡΠΗ, με μαέστρο τον Πάρη Γαζιώτη και η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα. Απέδωσε με μεγάλη επιτυχία έργα Ελλήνων συνθετών και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου, παρουσία των αρχών της πόλης.

Μετά το τέλος του προγράμματος της χορωδία μας, η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τους οικοδεσπότες και μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά για τη χορωδία μας που επισκέπτεται την πόλη σας, την πανέμορφη Αλεξανδρούπολη, το πολύτιμο κόσμημα της πολύπαθης Θράκης. Μια πόλη με περίσσιο κάλος, που προσελκύει και γοητεύει τον κάθε επισκέπτη.

Χρόνια πολλά για τα Ελευθέρια που γιορτάζει, να είναι, πάντα Ελεύθερη, σημαντικό κέντρο πολιτισμού, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ευχόμαστε πάντοτε, όπως ο ακοίμητος Φάρος της, να φεγγοβολά και να φωτίζει την περιοχή ανά τους αιώνες.

Φίλοι μας και εμείς με τη σειρά μας, σας προσκαλούμε στην πόλη μας, το όμορφο και ακριτικό Κιλκίς. Μας λείπει βέβαια η θάλασσα με τις δαντελωτές ακρογιαλιές, όμως έχει και αυτό το κομμάτι της Μακεδονίας, αυτής της ευλογημένης γης, σπουδαία ιστορία και πολιτισμό.

Ελάτε να τη γνωρίσετε και να γευτείτε τη θερμή μας φιλοξενία.

Από καρδιάς, ευχαριστούμε το μαέστρο κύριο Πάρη Γαζιώτη, την πρόεδρο κυρία Αδριανή Νικολακοπούλου και τα μέλη του Χορωδιακού Ομίλου Αλεξανδρούπολης «Ευτέρπη» για την ευγενική τους πρόσκληση.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης, μιας εκδήλωσης που ενισχύει το χορωδιακό τραγούδι και προάγει τον πολιτισμό».

Αναμνηστικά δώρα προσέφερε στην κυρία Γιοβανούδη η αντιπρόεδρος της χορωδίας, η οποία παρέλαβε και το «Λεύκωμα για τα 100 χρόνια Ελευθερίας του Κιλκίς».

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση, χορό και τραγούδι, στην αίθουσα δεξιώσεων «Έβδομο».

Τα μέλη της χορωδίας, αυτό το διήμερο, απόλαυσαν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα περιήγησης, ενημέρωσης, ξενάγησης και γνωριμίας.

Το Σάββατο 11-5-2018 στις Φέρες προσκύνησαν, θαύμασαν και ενημερώθηκαν, από ξεναγό, για την «Θεοτόκο Κοσμοσώτειρα», την Αγιά Σοφιά της Θράκης, και στο Πολιτιστικό Κέντρο Φερών ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν βίντεο, σχετικό με το Δέλτα του Έβρου.

Την Κυριακή το πρωί, περπάτησαν στον πεζόδρομο της παραλίας της Αλεξανδρούπολης και απόλαυσαν το καφεδάκι τους, δίπλα στο σύμβολο της πόλης, τον όμορφο φάρο.

Στη συνέχεια, στην παραλία της Μάκρης, προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την «Παναγία του Έβρου».

Η πολυπολιτισμική Κομοτηνή, ήταν ο επόμενος σταθμός, όπου περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη, είδαν μνημεία Βυζαντινά, Χριστιανικά, Μουσουλμανικά, Εβραϊκά και Αρμένικα, δίπλα δίπλα, και πολλά νεώτερα και σύγχρονα, που συνθέτουν την ιστορία της πόλης,

Στη λιμνοθάλασσα της Βιστονίδας, στο Πόρτο Λάγος, περπάτησαν την πεζογέφυρα που οδηγεί στο μικρό νησάκι, όπου είναι το πολυφωτογραφημένο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Νικολάου και στο επόμενο νησάκι της Παναγίας της Παντάνασσας.

Στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης, ξεκουράστηκαν, απολαμβάνοντας νόστιμους μεζέδες και κρασάκι.

Τελευταίος σταθμός, για καφέ στην παραλία της Καβάλας, το Μόντε Κάρλο της Ελλάδος.

Με μια φωνή, όλοι οι χορωδοί, δήλωσαν ευτυχείς και ικανοποιημένοι που εκπροσώπησαν επάξια, για άλλη μια φορά, την πόλη του Κιλκίς, προσφέροντάς όμορφες μελωδίες, εισπράττοντας πολλά χειροκροτήματα και επαίνους.

Ξεναγοί στην πολύωρη διαδρομή, οι χορωδοί, Μάκης Ιωσηφίδης, συνταξιούχος δάσκαλος, Νόπη Δουλκερίδου διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου, Δουλκερίδου Αθηνά, παιδαγωγός, ενημερωμένοι και πρόθυμοι, μας μετέδωσαν τις γνώσεις του.

Οι χορωδοί, τίμησαν την ημέρα της Μητέρας, παρακολουθώντας τη σύντομη, περιεκτική και συναισθηματική εισήγηση της Μαρίας Τσιρέλη.

Οι πίτες, τα κόκκινα αυγά, τα κέικ, τα γλυκά, τα σταφιδόψωμα, τα ποντιακά πισία, που κέρασαν, η Ελένη Ασλανίδου, η Γιώτα Τσαχουρίδου, η Σούλα Σαμουηλίδου, η Εύα Ιωσηφίδου, πρόσφεραν όμορφες γευστικές στιγμές στις ώρες του ταξιδιού.

Οι χορωδοί ανανεωμένοι συνεχίζουν τις πρόβες, ώστε να είναι έτοιμοι για το μεγάλο αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.