Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Έργα προϋπολογισμού 250.000,00, 950.000,00 και 4.200.000,00 ευρώ υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης

Δελτίο τύπου Αντιπεριφέρειας Κιλκίς
Τη σύμβαση για το έργο «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού επί της περιφερειακής οδού Γουμένισσας» υπέγραψε στις 9/5/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 250.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Κιλκίς και συγκεκριμένα από τους Ίδιους Πόρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση όσον αφορά τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες. Ο ίδιος τόνισε ότι ως Περιφερειακή Ενότητα κατανοούμε τα ζητήματα της καθημερινότητας και προτεραιότητά μας είναι να τα αντιμετωπίζουμε, συνεχίζοντας τον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό.

Το παρόν έργο προβλέπει την εγκατάσταση και ηλεκτροδότηση χαλύβδινων γαλβανισμένων ιστών φωτισμού και αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ένα μήκος περίπου 2 km της περιφερειακής οδού Γουμένισσας, μεταξύ των κόμβων που υφίστανται πριν την είσοδο Γουμένισσας από Αξιούπολη και μετά την έξοδο από Γουμένισσα προς Φιλυριά, επιτυγχάνοντας καλύτερες συνθήκες ορατότητας.

➤Επίσης, τη σύμβαση για το έργο «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων-κατεστραμμένων τμημάτων επί του Οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς έτους 2017» υπέγραψε στις 7/5/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 950.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Κιλκίς και συγκεκριμένα από τους Ίδιους Πόρους.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Βεργίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση : «Αποτελεί προτεραιότητά μας το αίσθημα ύψιστης ασφάλειας των συμπολιτών μας και γι’ αυτό θεωρούμε ότι το παρόν έργο είναι ανάλογης σημασίας. Ιεραρχώντας και λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών μας προχωρούμε στην υπογραφή ενός έργου που θα συμβάλλει σημαντικά στο αναπτυξιακό μας όραμα. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό για την καθοριστική συνδρομή τους- τόσο τους υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς όσο και την ανάδοχο εταιρεία».

Το έργο προβλέπει τη συντήρηση και την αποκατάσταση της επιφάνειας του οδοστρώματος καθώς και τη διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν σε τμήματα του Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς τα οποία είναι κατεστραμμένα και παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.

Τα τμήματα που πρόκειται να συντηρηθούν βρίσκονται κυρίως επί των κάτωθι οδικών αξόνων, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας που παρουσιάζουν κατά τη φάση κατασκευής του έργου:

Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Επ.Ο.1 Κιλκίς-Ευκαρπία-Κεντρικό-Μαυροπλαγιά-Όρια Ν.Σερρών

Επ.Ο.3 Κιλκίς-Κοκκινιά-Ποντοκερασιά-Όρια Ν.Σερρών

Επ.Ο.5 Κιλκίς-Κορωνούδα-Επτάλοφος-Ελληνικό-Όρια Ν.Θεσσαλονίκης

Επ.Ο.12 Πολύκαστρο-Ποντοηράκλεια-Μεταμόρφωση-Κορώνα από 11χλμ. της Επαρχιακής οδού

Επ.Ο.17 Αξιούπολη-Φανός-Ειδομένη

Επ.Ο.20 Γουμένισσα-Φιλυριά-Όρια Ν.Πέλλας

Επ.Ο.21 Γουμένισσα προς Γιαννιτσά


Δημοτικό οδικό δίκτυο

Σκρά-Κούπα 

Από διασταύρωση στο 13χλμ. της Επ.Ο.9 Κιλκίς-Πολυκάστρου έως Καστανιές

Φανό-Σκρά

Κεντρικό-Γάβρα

Μυλοχώρι-Παλατιανό 

Από Επ.Ο.3 έως Μεταξοχώρι
➤Επίσης τη σύμβαση για το έργο «Έργα βελτίωσης – επισκευές υφιστάμενων οδοστρωμάτων Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ», ΥΠΟΕΡΓΟ : «Βελτίωση- επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς σε τμήματα των οδικών αξόνων α)Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών) και β) Επαρχιακή οδός 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση -Πολύκαστρο - Αξιούπολη» υπέγραψε στις 7/5/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.200.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Σε δήλωσή του ο κ. Βεργίδης ανέφερε σχετικά : «Υπογράφουμε σήμερα ένα έργο ύψιστης σημασίας που αφορά την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στο οδικό δίκτυο του Νομού μας. Το φάσμα των εργασιών είναι αρκετά μεγάλο και προσπαθούμε με αυτήν την εργολαβία να βελτιώσουμε κομβικά σημεία του οδικού μας δικτύου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ανάδοχο εταιρεία για τη συνεργασία και εύχομαι καλή επιτυχία στην εκτέλεση του έργου».

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών επισκευής ή βελτίωσης υφιστάμενων οδοστρωμάτων του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς και πιο συγκεκριμένα στα κάτωθι τμήματα:
Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν.Σερρών).
Επαρχιακή οδός 9 (Κιλκίς -Μ. Βρύση -Πολύκαστρο - Αξιούπολη)

Οι εργασίες αυτές αφενός είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας αφετέρου θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση των οδοστρωμάτων με την ενίσχυση ή την αντικατάσταση ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας σε μεγάλα τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.