Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Καμπάνια του ΚΕΘΙ με στόχο την ενθάρρυνση των γυναικών να είναι υποψήφιες στις επερχόμενες εκλογές


Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)
Το ΚΕΘΙ σχεδίασε και «τρέχει» από σήμερα μια νέα καμπάνια, σε συνεργασία με τη ΓΓΙΦ και το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την κινητοποίηση των γυναικών σε όλη την Επικράτεια και την ενθάρρυνσή τους να συμμετάσχουν ως υποψήφιες στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Η καμπάνια εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου gynaikes-politiki.gr, το οποίο υποστηρίζει τις αιρετές και τις υποψήφιες γυναίκες, προκειμένου να διευρυνθεί η συμμετοχή τους σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και να ενισχυθεί η εκπροσώπησή τους στους πολιτικούς θεσμούς σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Το χαμηλό ποσοστό γυναικείας εκπροσώπησης στους πολιτικούς θεσμούς αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ποσοστό των γυναικών εκπροσώπων της Ελλάδας είναι 23,8%, ενώ ο μέσος όρος του ποσοστού για τα 28 κράτη της ΕΕ φτάνει το 36,4%. Αντίστοιχα, η εκπροσώπηση γυναικών στα τοπικά/δημοτικά συμβούλια της Ελλάδας φτάνει μόλις στο 17,3%, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ αγγίζει το 32,1%.

Η ιδέα για την καμπάνια του ΚΕΘΙ με κεντρικό μήνυμα «Κατεβαίνω» ξεκινά από μια απλή καθημερινή λέξη και τον συνδυασμό της κυριολεκτικής και της μεταφορικής της σημασίας. Η φράση «κατεβαίνω» έτσι όπως χρησιμοποιείται καθημερινά από τις γυναίκες («Δεν αργώ, κατεβαίνω!», «κατεβαίνω στο κέντρο», «Κατεβαίνω σε 5'») χρησιμοποιείται για να δείξει πως αυτή τη φορά οι γυναίκες ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ: ως υποψήφιες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας εκφράζεται με το hashtag #EklegoumekaiGynaikes.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, δήλωσε σχετικά με την καμπάνια: «Η ενδυνάμωση της σχέσης των γυναικών με την πολιτική αποτελεί έναν από τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του ΚΕΘΙ. Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι μια ευκαιρία να απευθυνθούμε σε όλες τις γυναίκες της χώρας. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τις υποψήφιες, με μια καμπάνια που μιλάει απλά και δείχνει ότι η πολιτική είναι μέρος της ζωής όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το φύλο τους.»

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας για τις επερχόμενες εκλογές είναι έως 6 Μάϊου.

Η καμπάνια «Κατεβαίνω» υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΙ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τη ΓΓΙΦ και θααναπτυχθεί σε online και offline μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.