Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Κωνσταντίνος Καραμανλής: 21 χρόνια μετά...

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Συμπληρώνονται σήμερα 21 χρόνια από την ημέρα που ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ιδρυτής της ΝΔ και η κορυφαία ελληνική πολιτική προσωπικότητα που σφράγισε με την παρουσία του την πορεία της χώρας προς τον εκδημοκρατισμό και την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια έφυγε από τη ζωή (23 Απριλίου 1998).

Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ που στέγνωσε την ψυχή του για να κυβερνήσει τον τόπο αυτό προσέφερε τα μέγιστα ώστε η Ελλάς να οικοδομηθεί πάνω σε στέρεες βάσεις και να βαδίσει στο δρόμο της ευημερίας.

Παρέλαβε ένα κράτος που είχε δεκάδες πολιτικές πληγές στο σώμα του και κατάφερε να το ξαναχτίσει και να το ανορθώσει καταφέρνοντας ένα σύγχρονο ελληνικό θαύμα που έχει καταγραφεί στην ιστορία ως χρυσή εποχή.

Ο Μακεδόνας πολιτικός που αφοσιώθηκε εξολοκλήρου στον μεγάλο στόχο του που τελικώς επετεύχθη τον Μάϊο του 1979 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα (28 Μαϊου) με την υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.) ως δέκατο μέλος της.

Σήμερα που η Πατρίδα μας βρίσκεται στο τούνελ της της κρίσης και των "ισχνών αγελάδων" η πολιτική μορφή, τα έργα και τα λόγια του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ αποτελούν για όλους μας μονόδρομο και παρακαταθήκη εάν θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο.

Γιατί ο Εθνάρχης και ιδρυτής της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης άφησε ως κληρονομιά στους νεότερους την μοναδική αρετή που πρέπει να έχει ο καθένας που πολιτεύεται για να πετύχει στην πορεία του στο στίβο αυτό, την ειλικρίνεια. Διότι χρήσιμος πολιτικός δεν είναι αυτός που χτυπά την πλάτη και λέει πολλά αλλά ο νουνεχής και αληθινός άνθρωπος.

Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ τα λόγια του οποίου παραμένουν πάντοτε επίκαιρα όσα χρόνια κι αν περάσουν σε διάφορα θέματα. Οπως και στο ζήτημα της Μακεδονίας από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με την αξέχαστη δήλωση του με βουρκωμένη και τρεμάμενη φωνή που είπε στον τηλεοπτικό φακό:

«Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία. Και η Μακεδονία αυτή είναι, είναι ελληνική».

ΑΘΑΝΑΤΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.